Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enterprise Greece: Πάνω από 1200 συναντήσεις για την προώθηση εξαγωγικών εταιριών

Στις συναντήσεις συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Enterprise Greece: Πάνω από 1200 συναντήσεις για την προώθηση εξαγωγικών εταιριών

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τα γραφεία των Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών σε Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Τζέντα, Κάιρο, Τόκυο και Σεούλ, διοργάνωσε από τις 7 έως τις 12 Μαΐου περισσότερες από 1200 επιχειρηματικές συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προώθηση και ανάπτυξη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Στην Αθήνα οι δράσεις του Οργανισμού είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι συναντήσεις ήταν συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Οργανισμός Enterprise Greece στον αγροδιατροφικό κλάδο με την οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων το 2016 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με αγοραστές από Ιαπωνία και Κορέα.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στις συναντήσεις τόνισαν τη θετική συμβολή τέτοιου είδους δράσεων στην ανάπτυξη σχέσεων των αγορών του κλάδου του. Οι στοχευμένες συναντήσεις αγοραστών με επιλεγμένες ελληνικές εταιρείες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία προκειμένου να γίνει γνωστό το προϊόν των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών και να προβληθεί η Ελλάδα ως χώρα παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων. Παράλληλα οι δράσεις αυτές λειτουργούν αποτελεσματικότατα ως προς τη σμίκρυνση του χρόνου που απαιτείται για τη σύναψη συμφωνιών.

Το χώρο των συναντήσεων στην Αθήνα, επισκέφθηκε η Πρέσβης της Σουηδίας Charlotte Wrangberg και ο Οικονομικός κι Εμπορικός Ακόλουθος κ Patrik SVENSSON, οι οποίοι συνομίλησαν με τους Σουηδούς αγοραστές, εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών και με τον Πρόεδρο του Enterprise Greece κ. Χρ. Στάικο.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece κ. Χρήστος Στάικος δήλωσε : «Οι αγοραστές που συμμετείχαν στις συναντήσεις προέρχονται από αγορές στόχους για τα προϊόντα μας. Σκοπεύουμε να εντείνουμε την προσπάθεια μας στον αγροδιατροφικό τομέα καθώς εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από τις επιχειρηματικές συναντήσεις που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα φανούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αγοραστές επιβεβαίωσαν την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να συνεχίσουν την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τη χώρα μας. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και τόνισαν τη μεγάλη ανάγκη για παρόμοιες δράσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο στοχευμένο κοινό. Με δράσεις σαν και αυτή έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε ένα ιδιαίτερο θετικό κλίμα για τα ελληνικά προϊόντα.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες αυτές, για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη δυναμική που δημιουργήθηκε.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v