Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοι οι «μεγάλοι» της κρουαζιέρας στην Αθήνα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το διήμερο συνέδριο/έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Αθήνα. Στο επίκεντρο τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο και οι προσαρμογές στρατηγικής των μεγάλων «παικτών» της παγκόσμιας αγοράς.

Ολοι οι «μεγάλοι» της κρουαζιέρας στην Αθήνα

Ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του διήμερου διεθνούς συνεδρίου και έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού «Posidonia Sea Tourism Forum» με θέμα «Αναζητώντας όραμα και νέες στρατηγικές για το θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο».

Στη φετινή διοργάνωση μετέχουν εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών κρουαζιέρας όπως η Carnival Group, Royal Caribbean Cruises, Crystal Cruises, MSC Cruises, Pullmantur, Silversea Cruises, Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises και η νεοσύστατη Virgin Voyages.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ η δεύτερη μέρα θα ξεκινήσει με την ομιλία της υπουργού Έλενα Κουντουρά.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ακόμα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου θα βρεθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για τις κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο και οι νέες στρατηγικές που υιοθετούν οι μεγάλοι «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς.

Το συνέδριο θα απασχολήσουν οι αρνητικές προβλέψεις για την αγορά κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου για την επόμενη διετία σε μια περίοδο που οι προοπτικές εμφανίζονται ευοίωνες για τις κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο.

Τη θέση της Μεσογείου στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας θα αναλύσουν στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου, ο Tom Fecke, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας για την Ευρώπη (CLIA Europe), ο Γιώργος Δ. Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Kristijan Pavić, Πρόεδρος του MedCruise, ο Larry Pimentel, Πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος της Azamara Club Cruises και ο Richard J. Vogel, Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ομίλου Grupo Pullmantur.

Το 4ο Posidonia Sea Tourism Forum θα απασχοληθεί ακόμα με:

- Την προετοιμασία των λιμανιών της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις και προκλήσεις της αγοράς κρουαζιέρας
- Το σχεδιασμό των δρομολογίων και την αποδοτικότητα των προορισμών
- Τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να εμπλουτίσει το προϊόν που προσφέρει στη διεθνή αγορά κρουαζιέρας
- Τις ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο
- Τη διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων (berth allocation) και τις εφικτές λύσεις για μεγάλα και μικρά λιμάνια
- Τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και μαρινών
- Στρατηγικές κερδοφόρων πωλήσεων
- Τον «εν υπνώσει» γίγαντα του Γιώτινγκ στην Ανατολική Μεσόγειο
- Παρουσίαση νεοφυών επιχειρήσεων της λεγόμενης «γαλάζιας» οικονομίας του θαλάσσιου τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v