Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άντριαν: Δεν αλλάζει η άποψη του ΔΝΤ για την ελάφρυνση χρέους

Ο διευθυντής του Τομέα Χρηματοπιστωτικών Ερευνών του ΔΝΤ, μιλώντας στο περιοδικό Focus, τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει απ' την κρίση χωρίς αισθητή ελάφρυνση χρέους. Ζήτησε επίσης μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία από τις χώρες της ΕΕ.

Άντριαν: Δεν αλλάζει η άποψη του ΔΝΤ για την ελάφρυνση χρέους
«Δεν προκύπτει από κάπου ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς αισθητή ελάφρυνση του χρέους της. Η άποψη αυτή του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο διευθυντής του Τομέα Χρηματοπιστωτικών Ερευνών του ΔΝΤ Τομπίας Άντριαν, στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε την ελλιπή συμμόρφωση των χωρών του Συμφώνου Σταθερότητας και ζήτησε μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. «Είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το γεγονός ότι δεν μπορούν να πιεσθούν τα κράτη-μέλη να τηρούν τους κανόνες του κρατικού προϋπολογισμού» πρόσθεσε.

Ο κ. Αντριαν τόνισε επίσης ότι οι οικονομικές ανισορροπίες για μεγάλο διάστημα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «δοκιμασία την ευρωζώνη. Επομένως, θα ήταν επιθυμητό να τηρούν από μόνες τους οι χώρες-μέλη τους κανόνες του Μάαστριχτ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v