Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φέσσας: Η χαμένη εμπιστοσύνη κερδίζεται με ιδιωτικές επενδύσεις

Είναι ανάγκη η χώρα να κοιτά το μέλλον χωρίς κωλυσιεργίες και πισωγυρίσματα, θα τονίζει ο επικεφαλής του ΣΕΒ στη Γενική Συνέλευση. Καθήκον της επιχειρηματικής κοινότητας να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Φέσσας: Η χαμένη εμπιστοσύνη κερδίζεται με ιδιωτικές επενδύσεις

«O μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η μακρόχρονη, επίμονη κρίση εμπιστοσύνης που ταλαιπωρεί (και) τη χώρα μας, είναι να πιέσουμε για ακόμη πιο βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καταργούν ειδικά προνόμια, κτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, δημιουργούν προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου για τους πολλούς».

Στο μήνυμα αυτό πρόκειται να δώσει έμφαση ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας κατά την προσεχή γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής ενώ αναμένεται να τονίσει ακόμη ότι «Η χαμένη εμπιστοσύνη ξανακερδίζεται με ιδιωτικές επενδύσεις, δουλειές και ανάπτυξη».

«Με τη δημιουργία ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος και με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, οι ελληνικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ είναι έτοιμες να συμβάλλουν στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη της χώρας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας», θα τονίσει κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Φέσσας.

Θα αναφερθεί επίσης στην ανάγκη η χώρα να κοιτά το μέλλον χωρίς κωλυσιεργίες και πισωγυρίσματα καθώς «τα βήματα προς τα πίσω δεν θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία» ενώ θα επισημάνει ότι «στη σημερινή ιστορική συγκυρία, είναι καθήκον της επιχειρηματικής κοινότητας να δώσει πειστικές απαντήσεις απέναντι στο κύμα αμφισβήτησης που σαρώνει τον δυτικό κόσμο, να εξηγήσουμε τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης και να επαναφέρουμε στις σωστές βάσεις την ατζέντα της δημόσιας πολιτικής».

Η εφετινή γενική συνέλευση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ιδρυτική πράξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών (ΣΕΒΒ) το 1907 ο οποίος συνέβαλε στη δημιουργία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το 1910 και στ πρώτο θεσμικό πλαίσιο «περί προαγωγής της βιομηχανίας και βιοτεχνίας» με τον νόμο 2946 το 1922. Το 1946 μετονομάσθηκε σε Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων ενώ το 1962 με την προοπτική ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ γίνεται μέλος της UNICE (της σημερινής BusinessEurope) και δημιουργεί γραφείο στις Βρυξέλλες. Το 1979, με τη συμφωνία ένταξης, ο ΣΕΒ μετονομάζεται σε Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και το 2007 μετονομάζεται σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσουν στα μέλη του ΣΕΒ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και ο Chief Economist του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Rolf Strauch, με θέμα: «Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και το στοίχημα της ανάπτυξης».

Στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, κ. Prem Watsa. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρόεδρου του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρου Φέσσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v