Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες προθεσμίες για φορολογικές δηλώσεις και αποκάλυψη εισοδημάτων

Η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου αναμένεται σύντομα να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα προβλέπεται ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Ισως και σήμερα η παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων.

Νέες προθεσμίες για φορολογικές δηλώσεις και αποκάλυψη εισοδημάτων

Παράταση ολίγων ημερών στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου αναμένεται σύντομα να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα προβλέπεται παράταση, για λίγες ημέρες, της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, η οποία με τα σημερινά δεδομένα είναι η 30ή Ιουνίου.

Παράλληλα, έχει προωθηθεί ήδη στη Βουλή και αναμένεται να κατατεθεί ίσως και σήμερα η τροπολογία η οποία παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, η οποία λήγει σήμερα. Νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η 30ή Σεπτεμβρίου. Η τροπολογία θα ορίζει και αύξηση του πέναλτι φόρου που προβλέπεται σήμερα από το 10% σε 12%.

Η ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα περίπου 50.000 φορολογούμενους, σημαντική μερίδα των οποίων προχωρά σε διορθώσεις σε στοιχεία ακινήτων και Ε9.

Υπάρχει όμως και ένα αξιόλογο πλήθος φορολογούμενων οι οποίοι έχουν αποκαλύψει αδήλωτα εισοδήματα, η φορολόγηση των οποίων έχει ήδη οδηγήσει σε εισπράξεις φόρων πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v