Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργαλειοθήκη για startups από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Ελεύθερη πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό με κρίσιμες πληροφορίες για τους νεοφυείς επιχειρηματίες δημιούργησε το επιμελητήριο.

Εργαλειοθήκη για startups από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Την «εκπαίδευση» όλων όσοι επιθυμούν να επιχειρήσουν με ένα νεοφυές σχήμα επιχειρεί να ενισχύσει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, δημιουργώντας μια βασική εργαλειοθήκη με νομικές και οικονομικές πληροφορίες.

Σύμφωνα τόσο με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο, όσο και με τους εξειδικευμένους συντάκτες του σχετικού εγχειριδίου, στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης. Αυτή η αδυναμία «μπλοκάρει» όπως υποστήριξαν τη μετεξέλιξη μιας καλής ιδέας σε ένα δομημένο επιχειρηματικό πλάνο, που μετέπειτα μπορεί να εξελιχθεί σε μια startup εταιρία αξιώσεων. Η προσπάθεια αποσκοπεί στο να ενημερώσει, να καθοδηγήσει και εντέλει να βοηθήσει τις ομάδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας «να καταστούν χρηματοδοτήσιμες», όπως ανάφερε ο κ. Αναστασόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, το startup toolkit του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (και της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου και της επικεφαλής του, κας Λίτσας Παναγιωτοπούλου) είναι ένα εργαλείο για φοιτητές και μη, το οποίο θα είναι on line διαθέσιμο και θα ανανεώνεται διαρκώς με τις σχετικές εξελίξεις ανά τομέα.

Σε αυτή την εργαλειοθήκη καλύπτονται θέματα όπως εκείνο της βοήθειας στους νέους επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις τους και να τις προωθήσουν διεθνώς (συγγραφείς ο Λουκάς Πηλίτσης, εταίρος της Anchorstone Partners και η δικηγόρος Βαρβάρα Μέργου), άγνωστες πτυχές νομικών ζητημάτων (συγγραφέας η δικηγόρος Ελίνα Παρασκευοπούλου), το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας (συγγραφέας η δικηγόρος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου) και ο ρόλος του χρηματιστηρίου (συγγραφέας ο Νίκος Πορφύρης από τον Ομιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών).

Η εργαλειοθήκη πάντως ήδη αξιοποιείται από διάφορα ελληνικά πανεπιστήμια και σχολές, ενώ παρουσιάστηκε επίσημα σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ομιλητές πέραν των εκδοτών, τον πρόεδρο του ΧΑ κ. Σ. Λαζαρίδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v