Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Δεν θα επιστραφούν οι εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους

«Οι μισθωτοί δεν άλλαξαν ασφαλιστική αντιμετώπιση. Η εισφορά καταβάλλεται, όπως καταβαλλόταν επί του μισθού τους», σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας. Πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.

Πετρόπουλος: Δεν θα επιστραφούν οι εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους

Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους, προχώρησε ο Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, «γιατί όταν βάζουμε το 80% από τους ελεύθερους επαγγελματίες και το 90% των αγροτών στην κατώτατη κατηγορία, δεν βγαίνει το 400.000. Οι μισθωτοί δεν άλλαξαν ασφαλιστική αντιμετώπιση. Η εισφορά καταβάλλεται, όπως καταβαλλόταν επί του μισθού τους».

'Αρα, όπως εξήγησε, το εν λόγω ρεπορτάζ, το οποίο ισχυρίζεται ότι, επειδή ήταν μεγάλη η εισφορά που παρακρατήθηκε, θα δοθεί επιστροφή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Τα νούμερα οδηγούν στη διάψευση αυτού του δημοσιεύματος. Κάθε μέρα αυτό γίνεται και δημιουργούν ένα κλίμα στην κοινωνία που είναι αποτρεπτικό της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι» σημείωσε το κυβερνητικό στέλεχος, επισημαίνοντας ότι «αντί να συναινέσουν όλοι στην αλήθεια -όχι στη δική μας προσπάθεια, να λένε τουλάχιστον τα νούμερα ως έχουν-, γίνεται αυτός ο πόλεμος συνεχώς».

Ο ίδιος τόνισε ότι πλέον με το νέο σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος, ενώ με τη μείωση της ανεργίας έως το 2019 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 470 εκατομμύρια (κύρια και επικουρική ασφάλιση).

Υπογράμμισε πως ήδη η ανεργία μειώνεται -έχει πέσει κατά 4%- ενώ σημείωσε ότι με το νέο σύστημα το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες εισφορές -158 ευρώ- και το 90% των αγροτών -78 ευρώ.

Το μέλος της κυβέρνησης αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει». Υπενθύμισε πως το 2019 το οικονομικό επιτελείο έχει στόχο να μειώσει κατά 2% τους συντελεστές φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και κατά 3% για τα νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε, εξάλλου, πως από 3 Αυγούστου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων προς τράπεζες και Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v