Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οργή Βρυξελλών για την υπόθεση Γεωργίου

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και επίσημη αντίδραση από τις Βρυξέλλες και δεν θα είναι καθόλου κολακευτική για συγκεκριμένη υπόθεση.

Οργή Βρυξελλών για την υπόθεση Γεωργίου

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες ο χειρισμός της υπόθεσης Γεωργίου, του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα από την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. από το Εurogroup, στη βάση της ελληνικής υπόσχεσης να κλείσει η υπόθεση, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και επίσημη αντίδραση από τις Βρυξέλλες και δεν θα είναι καθόλου κολακευτική για συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το Real.gr.

Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται και δεν παρεμβαίνει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης, το τι κάνει όμως η Eurostat και το ποιοι είναι οι κοινοτικοί κανόνες δεν εμπίπτει στην εθνική δικαιοδοσία. Γι’ αυτό και ήταν προϋπόθεση η πληρωμή των δικαστικών εξόδων του Α. Γεωργίου, σημειώνει το Real.gr

Τα πράγματα για τις Βρυξέλλες και τους εταίρους είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση απόλυτα, άσπρο - μαύρο:

1. Το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,1% του ΑΕΠ
2. Η μεθοδολογία μπορεί να είναι μόνο η μεθοδολογία της Εurostat, δηλαδή η ESA 95 και αργότερα η ESA 2010.
3. Εκ της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ, κανένα εθνικό δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει ή να πιστοποιήσει τη μεθοδολογία της Eurostat
4. Τα στοιχεία του 2010 πιστοποιήθηκαν από τη Eurostat, μετά από επιτόπιο έλεγχο της Eurostat και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Κομισιόν
5. Το Συμβούλιο των κρατών-μελών, περιλαμβανομένης της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει δεχθεί αυτά τα στοιχεία -και πάλι κανένα εθνικό δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα επί αποφάσεων του Συμβουλίου των Κ-Μ.
6. Η Ελλάδα δεν «εντάχθηκε στα μνημόνια» με έλλειμμα 15,1% αλλά με έλλειμμα 12,5%, που αναθεωρήθηκε τον Απρίλιο του 2010 σε 13,7%. Το 15,1% ήταν η τελική καταγραφή τον Οκτώβριο του 2010.
7. Ολα τα παραπάνω αποτελούν νόμο του κράτους και οφείλουν να παράγουν έννομες συνέπειες.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v