Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Ν. Παππά - Μ Γκάμπριελ για το σχέδιο ευρυζωνικής πρόσβασης

Το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης συζήτησαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και η νέα Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκάμπριελ. Ικανοποίηση για ENISA.

Συνάντηση Ν. Παππά - Μ Γκάμπριελ για το σχέδιο ευρυζωνικής πρόσβασης

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τη νέα Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις δράσεις και τους στόχους του ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και στην παρουσίαση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan) και οι λεπτομέρειες των δράσεων «Superfast Broadband» και «Rural Extension», έργα που όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς: «Θα αποτελέσουν το έναυσμα για την αύξηση τόσο της διαθεσιμότητας, όσο και της ζήτησης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υπερ-υψηλής ταχύτητας. Έχει, ήδη, ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάπτυξη της πλέον σύγχρονης τεχνολογικά υποδομής που χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία, να διαμορφωθεί ένα νέο ανταγωνιστικό αναπτυξιακό πρότυπο και να φέρουμε το αύριο, σήμερα, για όλους τους Έλληνες».

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς η δράση του "ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ", του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού σχεδίου ICT (με συνολικό προϋπολογισμό 621 εκατ. ευρώ) το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του δημοσίου τομέα.  Τέλος, η ελληνική πλευρά εξέφρασε, την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) φιλοξενείται στην Ελλάδα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ενδυνάμωσης του θεσμού, έτσι ώστε να αντεπεξέρχεται με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο σε θέματα κυβερνοασφάλειας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και αντιμετώπισης.

Τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά στις Βρυξέλλες συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v