Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα διατάγματα για τα υποθηκοφυλακεία υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

"Tο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εδώ και καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που εμφανίζονται σε υποθηκοφυλακεία της χώρας", ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Τα διατάγματα για τα υποθηκοφυλακεία υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υπεγράφησαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν τη μετατροπή των ειδικών άμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας που λειτουργούν με αναπλήρωση σε έμμισθα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι η έκδοσή των Προεδρικών Διαταγμάτων, η οποία στηρίζεται στο άρθρο 32 του ν. 4456/2017, «θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των διαδικασιών υλοποίησης της εμμισθοποίησης, ιδίως μετά και την ψηφισθείσα τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την προσωρινή άσκηση των καθηκόντων καταχώρισης πράξης ή απόφασης που έχει σχέση με τη σύσταση, μεταβίβαση ή κατάργηση εμπραγμάτων δικαιωμάτων στα βιβλία μεταγραφών από τον προϊστάμενο της γραμματείας του οικείου Ειρηνοδικείου και, εν ελλείψει αυτού, από τον προϊστάμενο της γραμματείας του οικείου Πρωτοδικείου».

Επίσης, σημειώνει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εδώ και καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που εμφανίζονται σε υποθηκοφυλακεία της χώρας, δηλαδή σε θεσμούς με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία για τα εμπράγματα δικαιώματα των πολιτών και θεωρεί ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη η αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία τους θα είναι σύντομη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v