Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύ θετικές εξελίξεις στις εξαγωγές βλέπει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος

«Όλοι οι κλάδοι είχαν ανοδική πορεία με μοναδική εξαίρεση τα καπνά όπου παρατηρήθηκε μικρή πτώση», τονίζει η Χρ. Σακελλαρίδη.

Πολύ θετικές εξελίξεις στις εξαγωγές βλέπει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος

Για εξελίξεις «πολύ θετικές» σε ό,τι αφορά στις ελληνικές εξαγωγές, που παρά τις αντιξοότητες παρουσιάζουν θετικά πρόσημα, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη. «Οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται και τα πρόσφατα αποτελέσματα που αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2017, όπως μας έχουν έρθει από την ΕΛΣΤΑΤ και τα επεξεργάστηκε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), δείχνουν ότι είχαμε αύξηση των εξαγωγών που οφείλεται και στα πετρελαιοειδή, αλλά και δίχως αυτά υπάρχει μια αύξηση που βρίσκεται κοντά στο 7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», σημείωσε.

Ως ιδιαίτερα θετικά δεδομένα, που οδήγησαν και στο θετικό πρόσημο, χαρακτήρισε η κα Σακελλαρίδη «την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως και την έξοδο της χώρας στις αγορές». Η ίδια επισήμανε ότι είναι περισσότερο από αναγκαία «η χάραξη γενικής εθνικής στρατηγικής για την εξωστρέφεια, που θα πρέπει να μην καθυστερήσει, αφού είναι σημαντικό να διατηρηθεί το momentum». Σύμφωνα με την κ. Σακελλαρίδη, με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις, "οι διεθνείς Οργανισμοί βλέπουν ότι μπορούν (σ.σ οι Έλληνες εξαγωγείς) να έχουν αύξηση έως και 30%».

«Όλοι οι κλάδοι είχαν ανοδική πορεία με μοναδική εξαίρεση τα καπνά όπου παρατηρήθηκε μικρή πτώση», σημειώνει η κ. Σακελλαρίδη, που τόνισε πως σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 60% οι εξαγωγές έχουν κατεύθυνση τις χώρες της ΕΕ, ενώ «στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 ανέβηκαν ιδιαίτερα και οι εξαγωγές προς τρίτες χώρες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v