Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τον ΟΑΣΘ

Πλήρης απογύμνωση της ΝΔ ενάντια στους πολίτες, τους ανέργους και τη Θεσσαλονίκη, τονίζει το υπουργείο Μεταφορών. Πρόχειρες και νομικά έωλες οι κινήσεις της κυβέρνησης, τόνισε η αντιπολίτευση. Σειρά αποκαλύψεων για τις σπατάλες προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τον ΟΑΣΘ

Μέτωπο άνοιξε η κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ΟΑΣΘ και τις αποφάσεις της νέας διοίκησης του οργανισμού για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. 

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε νωρίτερα το Μαξίμου για προχειρότητα και για νομικές ακροβασίες στο θέμα του ΟΑΣΘ, με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να προαναγγέλλει με τη σειρά του αποκαλύψεις για τις σπατάλες των προηγούμενων ετών. 

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ έδωσε το υπουργείο Μεταφορών, σημειώνοντας ότι «με τον ίδιο κοινωνικά ανάλγητο τρόπο, το 2015 η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικοί της δορυφόροι μας κατήγγειλαν, γιατί θεσμοθετήσαμε τη δωρεάν μετακίνηση των άνεργων συμπολιτών μας στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας. Σήμερα μας κατηγορεί για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων από τον αποϊδιωτικοποιημένο ΟΑΣΘ. Θεωρεί μάλιστα τη μετακίνηση και τη διαγραφή προστίμων που αποφάσισε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ «γαλαντομία» και «πελατειακή παροχολογία».

Δε μας φαίνεται παράξενο ότι αντιλαμβάνονται ως σπατάλη, γαλαντομία, οικονομικό βάρος τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Δε μας φαίνεται παράξενο να μη θεωρούν σπατάλη, γαλαντομία και οικονομικό βάρος τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έδιναν κάθε χρόνο στους κολλητούς τους στον ΟΑΣΘ εδώ και 60 χρόνια.

Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας αποκαλυφθήκατε! Σήμερα με την ανακοίνωσή σας, όλοι κατάλαβαν ποιοί ήταν πίσω από το επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε χθες το απόγευμα, με στόχο την παρερμηνεία και τη διαστρέβλωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ.

Δείχνετε για μια ακόμη φορά χωρίς ίχνος ντροπής, ότι νοιάζεστε μόνο για τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ΣΑΣ και όχι για τους πολίτες.

Συγχαρητήρια! Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να μας απαντήσετε:

Γιατί φέρατε στη Βουλή τη σύμβαση επέκτασης του ΟΑΣΘ χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί υπουργίας του σημερινού αντιπροέδρου σας κ .Κ. Χατζηδάκη;

Γιατί δεν περάσατε την περιουσία του ΟΑΣΘ στο ελληνικό Δημόσιο όπως προβλεπόταν στη σύμβαση του 2001;

Γιατί δεν είχατε δημιουργήσει για τον ΟΑΣΘ έναν αξιόπιστο φορέα σχεδιασμού και ελέγχου όπως αυτόν που δημιουργήσαμε σήμερα, τον ΟΣΕΘ, αλλά διατηρούσατε ένα απαξιωμένο Συμβούλιο τον ΣΑΣΘ, χωρίς προσωπικό και χωρίς πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΘ και στα στοιχεία του;

Γιατί ποτέ δεν κάνατε έναν έλεγχο στον ΟΑΣΘ όλα αυτά τα χρόνια;

Γιατί σκορπούσατε τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, δίνοντας στον ΟΑΣΘ περισσότερα χρήματα από ότι στον ΟΑΣΑ; Σε έναν οργανισμό που διέθετε το 1/3 του στόλου και το 1/3 των επιβατών, σε σχέση με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας;

Γιατί δίνατε δια του τότε Υπουργού σας και σημερινού αντιπροέδρου της ΝΔ συγχαρητήρια στον ΟΑΣΘ της σπατάλης και του παλαιοκομματισμού που σας αναπαρήγαγε για 60 χρόνια;

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Θα πιείτε το ποτήρι των αποκαλύψεων του ΟΑΣΘ, μέχρι την τελευταία σταγόνα, όποιο επικοινωνιακό τερτίπι και αν χρησιμοποιήσετε… Όση λάσπη κι αν ρίξετε… Όποιους κι αν επιστρατεύσετε…

ΝΔ για ΟΑΣΘ: Πρόχειρες και νομικά έωλες οι κινήσεις της κυβέρνησης

Ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, για την απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή επισήμανε στο θέμα του ΟΑΣΘ τις νομικές ακροβασίες της Κυβέρνησης που ήδη προκαλούν σειρά νέων προβλημάτων. Από την ημέρα διορισμού του κ. Στέλιου Παππά - "ιστορικού στελέχους της Αριστεράς" - αποκαλύφθηκε ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ θα κινηθεί χωρίς κανένα απολύτως προγραμματισμό και σχέδιο.

Ήδη, ξεκίνησε την πελατειακή παροχολογία.

Με τον ίδιο γαλαντόμο τρόπο, που ο υπουργός κ. Σπίρτζης, σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών, πρόσθεσε από το καλοκαίρι του 2015, νέα οικονομικά βάρη στον ΟΑΣΑ με τις αποφάσεις του. Βάρη τα οποία ακόμη πληρώνουν όλοι οι Έλληνες μέσω της υπερφορολόγησης που επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να καλύψει τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες.

Η απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ, που τόσο ενόχλησε τον κ. Σπίρτζη, αλλά και τον κ. Πολάκη, που για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη νομιμότητα και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία το αυταρχικό της πρόσωπο.

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου να κινηθεί στο ζήτημα του ΟΑΣΘ είναι πρόχειρος, νομικά έωλος και θα καταλήξει να είναι και οικονομικά επιζήμιος για το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Επιτέλους η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους πειραματισμούς στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών, που πληρώνουν πρόσθετους φόρους προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τόσο της ίδιας όσο και των στελεχών της».

Σπίρτζης: Ο,τι και να κάνουν, θα γινει η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ

«Ό,τι και να κάνουν η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε και θα γίνει και η εκκαθάρισή του», διαμηνύει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο οποίος προαναγγέλλει σειρά αποκαλύψεων το επόμενο διάστημα με στοιχεία για σπατάλες και άλλα ευρήματα της νέας διοίκησης, για το καθεστώς 60 χρόνων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δικαιώνει απόλυτα την ελληνική κυβέρνηση και τον νόμο και απορρίπτει όλα τα αιτήματα των παλιών μετόχων του ΟΑΣΘ», σημειώνει ο υπουργός, λέγοντας ότι έπεσε στο κενό μια ακόμα προσπάθεια μέσων μαζικής ενημέρωσης, που όπως κατήγγειλε, λειτουργούν ως «γραφείο Τύπου» της Νέας Δημοκρατίας να στρεβλώσουν ακόμα και την απόφαση του ΣτΕ.

Η κατάσταση που βρήκε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι χειρότερη από εκείνη που περίμεναν αποκαλύπτει ο κ. Σπίρτζης και τονίζει πως τις επόμενες μέρες θα δοθούν στοιχεία για το πόσα αστικά λεωφορεία εκτελούσαν δρομολόγια και πόσα έμεναν κλεισμένα μέσα στα αμαξοστάσια χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ήδη, με τις πρώτες μέρες της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ σταμάτησαν σπατάλες που έχουν να κάνουν με προμήθειες, με στημένους ή πρόχειρους διαγωνισμούς, επισημαίνει ο υπουργός και αναφέρεται στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Καραμανλής: Εχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

Ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στην ανακοίνωση του Υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ένα πράγμα γίνεται σαφές: Η Κυβέρνηση των δύο μνημονίων και της πλήρους αναντιστοιχίας λόγων και έργων έχει απολέσει πλήρως την επαφή της με την πραγματικότητα.

Αντί να αποπειραθεί έστω και για λίγο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προσπαθεί να ανακαλύψει ενόχους καταφεύγοντας στο παρελθόν και επιρρίπτοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για δεινά 60 ετών.

Και αντί πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης να είναι ο Έλληνας φορολογούμενος και η αποφυγή ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, το αρμόδιο Υπουργείο τολμά να επικαλείται το παράδειγμα του ΟΑΣΑ.

Έναν φορέα, που ενώ τον παρέλαβαν από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. με λειτουργική κερδοφορία, τον έχουν οδηγήσει σε ελλείμματα εκατομμυρίων, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν σήμερα 1.050 λεωφορεία από τα 1.700 που κυκλοφορούσαν στο παρελθόν.

Αυτό οραματίζονται και για το νέο ΟΑΣΘ;

Τελικά, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως σε ένα μόνο πράγμα είναι «αριστερή». Στο να επιβεβαιώνει τις ρήσεις του Λένιν πως «η αλήθεια είναι μια μικροαστική συνήθεια» και πως «το επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v