Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηθεοδοσίου: Η κλεψύδρα αδειάζει για την οικονομία και ακόμα να δούμε πράξεις

Πρέπει να βάλουμε τέλος στις δηλώσεις καλών προθέσεων, απ' όπου κι αν προέρχονται, και να απαιτήσουμε έργα και πράξεις. Τουλάχιστον στα σημεία εκείνα που παρατηρείται σύγκλιση. Όσο ακόμα υπάρχει χρόνος, γιατί η κλεψύδρα αδειάζει και μαζί της οι όποιες πιθανότητες ανάκαμψης, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Χατζηθεοδοσίου: Η κλεψύδρα αδειάζει για την οικονομία και ακόμα να δούμε πράξεις

Μία εβδομάδα μετά τον πρωθυπουργό, ακούσαμε από τη ΔΕΘ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάθαμε για τις προτεραιότητές του και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει εφόσον κυβερνήσει, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Οπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, ο κ. Μητσοτάκης και στην ομιλία του αλλά και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε τα προφανή. Αυτά δηλαδή που έχουμε αντιληφθεί όλοι μας και που ειδικά οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών τονίζουμε σε κάθε δημόσια παρέμβασή μας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ότι εξαφανίζεται η μεσαία τάξη και ότι καταστρέφονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αιτία βέβαια είναι τα υφεσιακά μέτρα που λαμβάνονται εδώ και χρόνια και όχι μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση.

Είναι θετικό το γεγονός ότι συνδυάζει την ανάκαμψη της οικονομίας μας με την τόνωση της επιχειρηματικότητας, ότι στον σχεδιασμό του είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά και ο εξορθολογισμός άδικων φόρων όπως του ΕΝΦΙΑ. Επίσης εστίασε στην ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και για εργοδότες και για εργαζόμενους και γενικότερα έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις ιδιωτικές επενδύσεις από τις οποίες μπορεί να αυξηθεί η απασχόληση.

Μπορώ να πω ότι σε θέμα προθέσεων ο σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισημαίνεται ότι τέτοιου είδους βελτιωτικές ενέργειες είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα, κυριολεκτικά εδώ και τώρα, γιατί η οικονομία δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλο. Και το κυριότερο; Ότι οι όποιες αλλαγές μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Δηλαδή δεν αρκεί η πρωτοβουλία του ενός ή του άλλου κόμματος αλλά είναι απαραίτητη η ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για να πάμε στην επόμενη μέρα και να ξεπεράσουμε μια και καλή την κρίση.

Έφτασε πια η εποχή που ο ελληνικός λαός δεν βλέπει ιδεολογίες και πολιτικά τσιτάτα, αλλά κρίνει μόνο από τις πράξεις. Θα έλεγε κανείς ότι σε αυτόν τον τομέα η κρίση μάς ωρίμασε απότομα. Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η ιδεολογική προσέγγιση αλλά μόνο η επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν μία ολόκληρη κοινωνία και απειλούν μία χώρα.

Και για να επιλυθούν όλα αυτά που μας κρατάνε εγκλωβισμένους, η λύση είναι μία. Ευρύτερη συνεργασία πολιτικών δυνάμεων, φορέων, πολιτών, με απώτερο στόχο την εκπόνηση και υλοποίηση του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού που ανέφερα νωρίτερα. Και με αιχμή του δόρατος βέβαια την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και κυρίως τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρέπει να βάλουμε τέλος στις δηλώσεις καλών προθέσεων, απ' όπου κι αν προέρχονται, και να απαιτήσουμε έργα και πράξεις. Τουλάχιστον στα σημεία εκείνα που παρατηρείται σύγκλιση. Όσο ακόμα υπάρχει χρόνος, γιατί η κλεψύδρα αδειάζει και μαζί της οι όποιες πιθανότητες ανάκαμψης, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v