Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Δεν επείγουν οι τράπεζες στην τρίτη αξιολόγηση

Η οικονομία ανακάμπτει και ανακτά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα, σημείωσε ο Β. Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται «καθ' οδόν να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος».

Ντομπρόβσκις: Δεν επείγουν οι τράπεζες στην τρίτη αξιολόγηση

«Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά ζητήματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quality Review).

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επανέρχεται σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και ανακτά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα. Το δημόσιο έλλειμμα μειώνεται, ενώ αργότερα μέσα στον μήνα η Ελλάδα θα εξέλθει της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», σημείωσε ο Β. Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται «καθ' οδόν να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v