Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύση με ΣΔΙΤ για το... στοιχειωμένο έργο του Ελαιώνα

Απόφαση χαρακτηρισμού του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων ως ειδικό κτίριο δημόσιου συμφέροντος ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του έργου μετά από σχεδόν 20 χρόνια!

Λύση με ΣΔΙΤ για το... στοιχειωμένο έργο του Ελαιώνα

Ένα ακόμα βήμα για την προώθηση του... στοιχειωμένου νέου σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα έγινε προ ημερών, με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Με την απόφαση χαρακτηρίζεται «ειδικό κτίριο δημόσιου συμφέροντος» ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) του Ελαιώνα, ώστε να επιτρέπονται παρεκκλίσεις από τον οικοδομικό κανονισμό και τη σχετική νομοθεσία.

Ο νέος σταθμός, που είχε ανακοινωθεί ως ολυμπιακό έργο (!) σχεδόν προ εικοσαετίας, θα κοστίσει περί τα 300 εκατ. ευρώ και θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους σταθμούς σε Κηφισό και Λιοσίων, οι οποίοι λειτουργούν με συνθήκες γνωστές σε όσους ταξιδεύουν με τα ΚΤΕΛ.

Αναμένεται να εξυπηρετεί περί τα 13 εκατ. επιβάτες ετησίως, ενώ θα στεγάσει και αφετηρίες αστικών λεωφορείων. Επειδή τα χρήματα δεν περισσεύουν, προωθείται η υλοποίησή του ως Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v