Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτίου: Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, τα επιδόματα που μπορεί να πάρουν αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος.

Φωτίου: Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη

«Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη ανάπτυξη ούτε βιώσιμη, ούτε να είναι κοινωνικά αποδεκτή». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου για την Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας στα οποία -όπως είπε η υπουργός- οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, τα επιδόματα που μπορεί να πάρουν αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος.

Σχετικά με την υπόθεση των σχολικών γευμάτων, η κ. Φωτίου είπε πως μέσα στον Οκτώβρη θα δοθούν 130.000 σχολικά γεύματα σε σχολεία σε διάφορες περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, σημειώνοντας πως αυτό είναι «ένα πολύ μεγάλο βήμα». Επίσης τόνισε πως το 2019 θα δοθούν 500.000 γεύματα την ημέρα σε σχολεία όλης της χώρας.

Σχετικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, η υπουργός σημείωσε πως 108.000 παιδιά φιλοξενούνται, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μια καινοτομία καθώς «για πρώτη φορά φιλοξενούνται τα παιδιά από τις φτωχές και τις άνεργες οικογένειες».

Τέλος η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και σε μια νέα υπηρεσία που αφορά τους ανθρώπους με αναπηρία, λέγοντας πως «το επόμενο διάστημα εισάγεται ο ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας». Σύμφωνα με την υπουργό όλα τα στοιχεία του κάθε ατόμου με αναπηρία θα βρίσκονται εντός του φακέλου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εξυπηρετούνται για όλα τα πιστοποιητικά που χρειάζονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v