Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ενιαία είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο επίκεντρο διυπουργικής

Η ενιαία είσπραξη ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών αναμένεται να υλοποιηθεί το 2018, αλλά έως το τέλος του έτους πρέπει να παρουσιαστεί συγκεκριμένος οδικός χάρτης με τα απαραίτητα βήματα.

Η ενιαία είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο επίκεντρο διυπουργικής

Η δημιουργία μηχανισμού ενιαίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν διάφορες μνημονιακές δεσμεύσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι συναρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και ΑΑΔΕ, ενώ δεν συζητήθηκε το θέμα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες και η ροή πληρωμών βάσει των οποίων θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η ενιαία είσπραξη ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών αναμένεται να υλοποιηθεί το 2018, αλλά έως το τέλος του έτους πρέπει να παρουσιαστεί συγκεκριμένος οδικός χάρτης με τα απαραίτητα βήματα, που θα οδηγήσουν στην εκπλήρωση της μνημονιακής υποχρέωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v