Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ως τις 15 Νοεμβρίου η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων

Η παράταση δίνεται λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος φορολογουμένων για υπαγωγή σε αυτή. Ηδη πάνω από 100.000 φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ολη η τροπολογία.

Ως τις 15 Νοεμβρίου η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων

Περιθώριο έως τα μέσα του μήνα θα έχουν οι φορολογούμενοι που θέλουν οικειοθελώς να αποκαλύψουν εισοδήματά τους. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Οπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση με την προτεινόμενη διάταξη δίνεται ολιγοήμερη παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών των άρθρων 57-60 του ν. 4446/2016 (Α' 240), προς διευκόλυνση των φορολογουμένων λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για την υπαγωγή σε αυτή.

Για τις δηλώσεις που υποβάλλονται μετά την 1.6.2017 μέχρι και τη λήξη της παραταθείσας με τον παρόντα νόμο προθεσμίας εφαρμόζονται οι συντελεστές πρόσθετων φόρων, που ορίζονται στις σχετικές διατάξεις.

Η κυβέρνηση προσβλέπει σε επιπλέον έσοδα για τον προϋπολογισμό. Ηδη περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι έχουν αποκαλύψει οικειοθελώς αδήλωτα κεφάλαια συνολικού ύψους πάνω από 5 δισ. ευρώ, με τους βεβαιωμένους φόρους να υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας τον προϋπολογισμό.

* Δείτε την τροπολογία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v