Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία συνεργασίας ΣΕΒ με Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών

Με τη συμφωνία αυτή, οι Επιχειρηματικοί Φορείς επιταχύνουν την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, με όχημα το Διμερές Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Ρωσίας, που πλέον συντονίζεται από το ΣΕΒ και το RSPP.

Συμφωνία συνεργασίας ΣΕΒ με Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε ο ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP). Η συμφωνία μεταξύ του ΣΕΒ και του ομόλογου Ρωσικού Οργανισμού υπογράφηκε από τον Γ. Ξηρογιάννη, Διευθυντή Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων και τον Κ. Goncharov, Μέλος του Δ.Σ. του RSPP, σήμερα (Τρίτη, 7.11.2017), σε επίσημη τελετή στη Μόσχα. Στην τελετή παρόντες ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρωσία Α. Φρυγανάς και ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α. Καραπέτσας.

Με τη συμφωνία αυτή, οι Επιχειρηματικοί Φορείς επιταχύνουν την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, με όχημα το Διμερές Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Ρωσίας, που πλέον συντονίζεται από το ΣΕΒ και το RSPP. Η συμφωνία ειδικότερα προβλέπει:

• Τη διευκόλυνση των επαφών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών,

• Τη μεταφορά και διαβούλευση προβλημάτων των επιχειρήσεων, στις δημόσιες διοικήσεις των χωρών σε θέματα όπως τελωνειακές διαδικασίες, καθυστερήσεις και γραφειοκρατία, μεταφορές προϊόντων κ.λπ.

• Την παροχή πληροφόρησης για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκατέρωθεν.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας, ο κ. Ξηρογιάννης δήλωσε: «Η σημερινή υπογραφή αντικατοπτρίζει το διμερές ενδιαφέρον για ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας και την ανάληψη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε κλάδους αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, η μεταποίηση, η αγροδιατροφή, οι ΤΠΕ και οι μεταφορές. Η συνεισφορά του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας εντάσσεται στη στρατηγική του ΣΕΒ να αναπτύξει και να προωθήσει τις οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες και να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v