Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχαρητήρια ΣΕΒΙΤΕΛ για την εξάρθρωση κυκλώματος νόθευσης ελαιολάδου

Αποτελεί καθήκον όλων όσοι εμπλέκονται με το προϊόν να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της ποιότητος του προϊόντος, τονίζει ο σύνδεσμος.

Συγχαρητήρια ΣΕΒΙΤΕΛ για την εξάρθρωση κυκλώματος νόθευσης ελαιολάδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του ΣΕΒΙΤΕΛ, συγχαίρουν την Οικονομική Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΕΤ για τη συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλαν, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο χώρο της νόθευσης του ελαιολάδου.

Το εν λόγω γεγονός, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, φέρνει στην επιφάνεια το σοβαρό θέμα της συντονισμένης και συστηματικής παρακολούθησης της αγοράς του ελαιολάδου, προκειμένου να:

* διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα στο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς,

* προστατεύεται και να διασφαλίζεται η ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου, που αποτελεί εθνικό προϊόν,

* προστατεύονται και να διασφαλίζονται τα συμφέροντα και η υγεία του καταναλωτικού κοινού,

* διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ ως θεσμικός εκφραστής των τυποποιητικών επιχειρήσεων ελαιολάδου της χώρας, θεωρεί ότι ο αποτελεσματικός έλεγχος της εσωτερικής αγοράς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διασφάλιση της προοπτικής και του μέλλοντος του ελληνικού ελαιολάδου και κατά συνέπεια του εισοδήματος και της απασχόλησης εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών καθώς και της λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ελαιοκομικό τομέα.

Ως χώρα παράγουμε ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο. Αποτελεί καθήκον όλων όσοι εμπλέκονται με το προϊόν – ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, διακινητές, αρμόδιες ελεγκτικές αρχές – να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της ποιότητος του προϊόντος.

Ταυτόχρονα ο ΣΕΒΙΤΕΛ απευθύνεται προς τον έλληνα καταναλωτή, εφιστώντας του την προσοχή, αφενός για τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται το προϊόν και αφετέρου για τις τιμές στις οποίες του προσφέρεται το προϊόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v