Τσίπρας: Η γη των ευκαιριών έχει ορθάνοικτες πύλες για επενδύσεις

«Η επιστροφή της Ελλάδας είναι εδώ, τώρα και σας καλώ να είστε μέρος της», το μήνυμα του πρωθυπουργού στους συμμετέχοντες στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη. Το tweet του Αμερικανού πρέσβη για την ελληνική οικονομία.

Τσίπρας: Η γη των ευκαιριών έχει ορθάνοικτες πύλες για επενδύσεις

«Η γη των ευκαιριών έχει ορθάνοικτες τις πύλες για υψηλά επικερδείς επενδύσεις. Η επιστροφή της Ελλάδας είναι εδώ, τώρα και σας καλώ να είστε μέρος της». Αυτό το μήνυμα έστειλε μέσω video στους Αμερικανούς επενδυτές που μετέχουν στο συνέδριο της Capital Link ο πρωθυπουργός.

Στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι σε θέση να πει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης οδήγησαν σε ισχυρά αποτελέσματα. Η ελληνική οικονομία, μετά από χρόνια ύφεσης, αναπτύσσεται εκ νέου και αναμένεται να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 2,5% το 2018, ενώ η ανεργία έπεσε και οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν στο εννεάμηνο.

«Εχουμε υπεραποδώσει στους δημοσιονομικούς στόχους» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι Αμερικανοί επενδυτές είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και αναμένει να συνεχίσουν να είναι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Στάθηκε στην αποφασιστικότητα να ενισχυθούν οι δεσμοί των δύο χωρών, όπως φαίνεται από το ότι οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ. Προηγουμένως η Ελλάδα θα έχει βγει από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018. Με αυτό το δεδομένο, είμαστε απόλυτα εστιασμένοι στο επόμενο κεφάλαιο για την Ελλάδα πέρα από τη λιτότητα. Μια εποχή ανάπτυξης πέρα από τη λιτότητα και την ύφεση.  


Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ, που επίσης μετέχει στο συνέδριο, έσπευσε μέσω twitter να στείλει το μήνυμα ότι αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία να προχωρήσει η εμπορική και επενδυτική ατζέντα που ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, αλλά και να αναδείξει τη στήριξη των ΗΠΑ στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v