Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτοκριτική Γκάμπριελ για την πολιτική έναντι της Ελλάδας

Οι Χριστιανοδημοκράτες στο παρελθόν καθόριζαν περισσότερα στην ευρωπαϊκή πολιτική, για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας. «Το λάθος αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί» τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αυτοκριτική Γκάμπριελ για την πολιτική έναντι της Ελλάδας

Ενας μεγάλος αριθμός μελών του SPD απορρίπτει τη συνέχιση ενός συνασπισμού με τα χριστιανικά κόμματα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Μια πρώτη προσπάθεια να πείσει την κομματική βάση για την ορθότητα της επιλογής της ηγεσίας κατέβαλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο στο κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ παρουσίασε το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ως επιτυχία του SPD, προβάλλοντας μια σειρά από κεντρικά σοσιαλδημοκρατικά αιτήματα που έγιναν αποδεχτά.

Στα θετικά της συμφωνίας ο κ. Γκάμπριελ συμπεριέλαβε και το κεφάλαιο που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική. Οι αποφάσεις αποτελούν μια «πρόοδο που θα ενισχύσει αισθητά την Ευρώπη». Οι Χριστιανοδημοκράτες στο παρελθόν καθόριζαν περισσότερα στην ευρωπαϊκή πολιτική, για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας. «Το λάθος αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί» τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v