Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εμφύλιος» στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων

Οι θέσεις των αντιπροέδρων προκάλεσαν ρήξη στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων. Τι καταγγέλλουν Χατζηθεοδοσίου, Ραβάνης, Δαμούλος.

«Εμφύλιος» στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων

Τα 3 «σ» που διαφημίζει ο κος Μίχαλος, (σύνεση, συναίνεση και συνεργασία) πήγαν σήμερα τον κομματικό τους περίπατο, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης

Οπως αναφέρουν σε σχετικό κοινό ανακοινωθέν, «στον αντίποδα αυτών, η δική μας σκέψη, ήταν από την αρχή, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συναδέλφων μας για μια Κεντρική Ένωση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δοκιμαζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Που θα στηρίξει τα συμφέροντα των Eπιμελητηρίων όλης της χώρας ώστε να πρωταγωνιστήσουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Για μια ΚΕΕΕ με διαφανείς διαδικασίες, με οργάνωση και συγκρότηση, ισότιμων μελών και αυξημένη λογοδοσία απέναντι στο σύνολο της επιμελητηριακής κοινότητας

Αυτούς τους σκοπούς θα υπηρετήσουμε στη διάρκεια της θητείας μας.

Δυστυχώς, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ με σκοπό τη συγκρότησή της σε σώμα, αποκαλύφθηκε πως απέναντι στη συμπεριφορά αρχών, συναίνεσης και ομοψυχίας, επιβλήθηκε η άποψη των «7».

Και ρωτούμε, τους συναδέλφους μας: οι θέσεις των αντιπροέδρων, συνδέονται με τους τύπους των επιμελητηρίων ή όχι;

Αν αυτό ισχύει για τη θέση του α’ αντιπροέδρου (εμποροβιομηχανικά), τότε γιατί δεν τηρήθηκε στη γ’ αντιπροεδρία (επαγγελματικά) όπου εξελέγη πρόεδρος ενός Μικτού;

Ο κος Ραβάνης είναι κατάλληλος για την 4η αντιπροεδρία που υποτίθεται ότι ανατίθεται σε μικτό αλλά δεν είναι κατάλληλος για τη 2η που αντιστοιχεί σε βιοτεχνικό και τελικά δόθηκε στον πρόεδρο του μικρότερου επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης;

Και ρωτούμε, τους συναδέλφους μας: θέλουμε ένα ενιαίο επιχειρηματικό μέτωπο ή μικροκομματικά παραταξιακά παιχνίδια;

Πως εξηγείται το γεγονός ότι μετά την εκλογή του τρίτου αντιπροέδρου, ζητήθηκε διακοπή της συνεδρίασης ώστε η ομάδα των «7» να μεταφερθεί σε διπλανή αίθουσα για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα;

Ήταν αυτονόητο, πως η ελάχιστη κίνηση τήρησης της αξιοπρέπειας μας, όταν κανένα ίχνος συναίνεσης δεν είχε επιδειχθεί, ήταν να αποχωρήσουμε από μια συνεδρίαση με κομματικά προαποφασισμένη συγκρότηση.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με σθένος τα συμφέροντα των μικρομεσαίων, αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον μας δεν είναι οι θέσεις αλλά η αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού.

Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας σχετικά με την τοποθέτησή μας στις όποιες θέσεις μας τοποθέτησε η πλειοψηφία της Διοικητικής Επιτροπής χωρίς τη δική μας βούληση και παρουσία.

Φώτης Δαμούλος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας
Παύλος Ραβάνης Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών»

Η συγκρότηση της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ

Η Δ.Ε. της ΚΕΕ, η οποία αποτελείται από 11 μέλη, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (άνευ εκλογής).

Α' Αντιπρόεδρος: Μασούτης Γιάννης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (7 ψήφους υπέρ, 4 λευκά).

Β' Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (7 ψήφους υπέρ. 4 ψήφους έλαβε ο κ. Παύλος Ραβάνης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Γ' Αντιπρόεδρος: Τσώτσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας (με 11 ψήφους υπέρ).

Αποχώρησαν Δαμούλος Φώτης, Ραβάνης Παύλος, Χατζηθεοδοσίου Γιάννης.

Δ' Αντιπρόεδρος: Ραβάνης Παύλος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (με 8 ψήφους υπέρ, μετά την αποχώρηση των κ. Δαμούλου, Ραβάνη και Χατζηθεοδοσίου).

Ε' Αντιπρόεδρος: Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (με 8 ψήφους υπέρ, μετά την αποχώρηση των κ. Δαμούλου, Ραβάνη και Χατζηθεοδοσίου).

Γενικός Γραμματέας: Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας (με 8 ψήφους υπέρ, μετά την αποχώρηση των κ. Δαμούλου, Ραβάνη και Χατζηθεοδοσίου).

Οικονομικός Επόπτης: Δαμούλος Φώτης, Επιμελητήριο Αργολίδος (με 8 ψήφους υπέρ, μετά την αποχώρηση των κ. Δαμούλου, Ραβάνη και Χατζηθεοδοσίου).

Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης: Βουτσινάς Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (με 8 ψήφους υπέρ, μετά την αποχώρηση των κ. Δαμούλου, Ραβάνη και Χατζηθεοδοσίου).

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Αλιφιεράκης Μανώλης, Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης (με 8 ψήφους υπέρ, μετά την αποχώρηση των κ. Δαμούλου, Ραβάνη και Χατζηθεοδοσίου).

Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων: Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας (με 8 ψήφους υπέρ, μετά την αποχώρηση των κ. Δαμούλου, Ραβάνη και Χατζηθεοδοσίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v