Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Εντός Μαρτίου το ν/σ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Το νομοσχέδιο για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ συζήτησαν Υπουργείο Ενέργειας και θεσμοί. Τέλος του Μαρτίου ολοκληρώνεται η αποχώρηση της Shell από την ΕΠΑ Αττικής. Σε εξέλιξη οι διαδικασίες αποτίμησης για τη ΔΕΠΑ.

Σταθάκης: Εντός Μαρτίου το ν/σ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αποχώρηση της Shell από την ΕΠΑ Αττικής.

Αυτά είναι τα κυρία σημεία της πρώτης συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της τετάρτης αξιολόγησης.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την προετοιμασία του διεθνούς διαγωνισμού πώλησης των τεσσάρων μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Ο κ. Σταθάκης σύμφωνα με πληροφορίες έκανε γνωστό πως εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες διατάξεις για την απόσχιση των μονάδων και θα ρυθμίζει και τα εργασιακά θέματα.

Η ηγεσία του ΥΠΕΝ και οι εκπρόσωποι των θεσμών συζήτησαν και το θέμα της ΔΕΠΑ και ιδίως του νέου ρόλου της στη λιανική αγορά φυσικού αερίου.

Ο κ. Σταθάκης φέρεται να ενημέρωσε τους δανειστές πως έως το τέλος του Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αποτιμήσεις για την εξαγορά του μεριδίου της Shell στην ΕΠΑ Αττικής.

Στα υπόλοιπα θέματα της αγοράς ηλεκτρισμού οι δυο πλευρές εργάζονται σε σχέδιο για την απομείωση των ποσοστών ΝΟΜΕ που βγαίνουν σε δημοπράτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v