Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδημούλης: Η μεταμνημονιακή αναπτυξιακή στρατηγική θα φέρει ελληνική υπογραφή

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του νέου αναπτυξιακού μοντέλου είναι η από κοινού συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας και του κράτους.

Παπαδημούλης: Η μεταμνημονιακή αναπτυξιακή στρατηγική θα φέρει ελληνική υπογραφή

«Η συντεταγμένη έξοδος από το μνημόνιο και η διαμόρφωση της μετα-μνημονιακής αναπτυξιακής στρατηγικής αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα και θα φέρουν ελληνική υπογραφή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε βίντεο-χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου της ΕΣΕΕ για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει «ένα ισχυρό και βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για τα επόμενα χρόνια για να θεμελιώσουμε σε στέρεο έδαφος την πορεία της μεταμνημονιακής Ελλάδας, με τρόπο που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του νέου αναπτυξιακού μοντέλου είναι η από κοινού συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας και του κράτους. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη «να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, όπως η κακοδιαχείριση, η αλόγιστη σπατάλη και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, που ενίσχυσαν συγκεκριμένα συμφέροντα και διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας».

Διευκρίνισε ότι είναι αδύνατον να υπάρξει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο χωρίς ισχυρές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις, χωρίς το «ανθρώπινο κεφάλαιο» να παίζει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέα οικονομικής πραγματικότητας.

«Οι εμπορικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν την “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες, και αυτό απαιτεί ένα ισχυρό και ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο χωρίς εμπόδια και διφορούμενες διατάξεις, ισχυρή πολιτική βούληση και κυβερνητική στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, και όχι παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού, με στήριξη σε συγκεκριμένα συμφέροντα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v