Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eκκληση Tόμσεν για συμφωνία στο Eurogroup Μαΐου

Ο χρόνος τελειώνει αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία για το χρέος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαίου, θα προλάβουμε να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο CNBC o Πολ Τόμσεν.

Eκκληση Tόμσεν για συμφωνία στο Eurogroup Μαΐου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους πιστωτές της ως την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μια συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε στο CNBC ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

«Ο χρόνος τελειώνει αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάιο, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα και για να συμπέσει αυτό με το υπόλοιπο του προγράμματος του ESM», τόνισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε ότι έσχατο όριο για να ληφθούν αποφάσεις από το ΔΝΤ είναι τα τέλη του μήνα

Ο Πολ Τόμσεν επισήμανε πως το τελευταίο διάστημα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά οι επιμέρους διαφορές, αλλά υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμα διαφορετικές αξιολογήσεις για την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

«Αναγνωρίζοντας ότι αυτός είναι ένας τομέας όπου υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα, συζητάμε για έναν μηχανισμό που θα παράσχει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους, σε περίπτωση που η ανάπτυξη είναι πιο αδύναμη από αυτήν που αναμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», ανέφερε ο κ. Τόμσεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v