Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Η συμφωνία με ΠΓΔΜ θα μπορούσε να βοηθήσει το θέμα του χρέους

Ελπίδες για καλύτερους όρους στην ελάφρυνση του χρέους δημιουργεί η συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ σύμφωνα με το Reuters. Η αλλαγή ψυχολογίας και η στάση της Γερμανίας.

Reuters: Η συμφωνία με ΠΓΔΜ θα μπορούσε να βοηθήσει το θέμα του χρέους

Η συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα μπορεί να έχει θετικό ψυχολογικό αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύω ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για το χρέος. Η κυβέρνηση θα πάει στις διαπραγματεύσεις με διαφορετική ψυχολογία» σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για το όνομα δεν είχε συνδεθεί ποτέ με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι η συμφωνία θα έχει θετικό αντίκτυπο, «καθώς φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη που λύνει αντί να δημιουργεί προβλήματα», απορρίπτοντας παράλληλα οποιοδήποτε ισχυρισμό ότι η ελάφρυνση χρέους εξαρτάται από την επίλυση του ονοματολογικού. «Δεν απαιτήθηκε ποτέ από τους Ευρωπαίους δανειστές» τόνισε.

Ωστόσο, τρίτη πηγή, η οποία συμμετείχε στις προηγούμενες διασώσεις εμφανίστηκε πιο επιφυλακτική, υποστηρίζοντας πως η γερμανική κυβέρνηση δύσκολα θα εμφανιστεί πιο γενναιόδωρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v