Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδρυση υπουργείου Βιομηχανίας εισηγείται ο ΣΒΒΕ

Νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ για την παροχή νομικής υποστήριξης για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία».

Ιδρυση υπουργείου Βιομηχανίας εισηγείται ο ΣΒΒΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, στο Ανοικτό Μέρος της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, ανέδειξε τις διαχρονικές παθογένειες και αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΒΒΕ για το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου τόνισε ιδιαίτερα, τη μεγέθυνση του προβλήματος των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, οι οποίες αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αποκέντρωση ως στρατηγική στόχευση και σημασία για την περιφέρεια δεν αποτελεί βάση της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε ένα πλαίσιο καθαρά περιοριστικό για την οικονομία, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ ανακοίνωσε τη νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ που αφορά στην παροχή νομικής και διαδικαστικής υποστήριξης σε κάθε ελληνική επιχείρηση, για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία». Η υπηρεσία αυτή παρέχεται σε οποιαδήποτε Ελληνική επιχείρηση, και όχι μόνον σε επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, σε επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, ενώ οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν απαιτείται να είναι μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)

Για την οικοδόμηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ πρότεινε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, την ίδρυση Υπουργείου Βιομηχανίας, στο οποίο όμως θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλες οι αρμοδιότητες της δημόσιας διοίκησης για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση.

Τέλος, και για το μεγάλο ζητούμενο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας και της προσέλκυσης επενδύσεων, εισηγήθηκε τη συγκέντρωση όλων των δράσεων εξωστρέφειας που υλοποιούν πολλοί φορείς της δημόσιας διοίκησης, σε ένα Υπουργείο, το οποίο όμως θα έχει την ευθύνη του συντονισμού τους και της υλοποίησής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v