Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Υδρας

Για δεύτερο 24ωρο στο σκοτάδι η Ύδρα, λόγω του μπλακ άουτ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και έχει προκαλέσει προβλήματα ακόμα και στην υδροδότηση. Οι κινήσεις του ΔΕΔΔΗΕ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Υδρας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης κήρυξε τον Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018.

Η Υδρα παραμένει για δεύτερο 24ωρο στο σκοτάδι, λόγω του μπλακ άουτ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο νησί και έχει προκαλέσει προβλήματα ακόμα και στην υδροδότηση.

Οι κινήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στο νησί.

Η σύνδεση των Η/Ζ με το Δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα.

Οπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο πριν από λίγη ώρα, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε χθεσινή του ανακοίνωση για το θέμα ανέφερε τα εξής: «Με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ.) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος- το Δίκτυο της Ύδρας.

Δήμαρχος Ύδρας: Μετά το μεσημέρι θα αποκατασταθούν υδροδότηση και ηλεκτροδότηση

«Μετά το μεσημέρι, τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση στο νησί της Υδρας θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως σύμφωνα με τους αρμόδιους, χάρη σε δύο προσωρινές λύσεις που έχουν δρομολογηθεί», όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

«Σιγά- σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του πολεμικού ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας και πρόσθεσε ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».

Ο κ. Κουκουδάκης ζήτησε την κατανόηση των επισκεπτών, αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και όπως είπε «δικαιολογημένα έχουν παράπονα και παρά την κατανόηση που δείχνουμε προς τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς τα συνεργεία βρίσκονται στην Ύδρα και μέχρι αργά το βράδυ έκαναν μετρήσεις, εγώ όταν τελειώσει αυτή κρίση, οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του νησιού, διότι η Ύδρα έχει υποστεί ζημιά».

«Θα κινηθούμε νομικά για το μπλακ άουτ»

Για κακή εκτίμηση από τον ΔΕΔΔΗΕ έκανε λόγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Ύδρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Δήμος θα στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου και σημείωσε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο της βλάβης και η έκτασή της.

Οι γεννήτριες που αναμένονται θα αποκαταστήσουν τα προβλήματα μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με τον κ. Κουκουδάκη, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες είναι εντατικές από το πρωί της Κυριακής.

«Το μπλακ άουτ σημειώθηκε χθες, στις 5.30 το πρωί. Στις 8.30 υπήρξε ενημέρωση ότι μέχρι τις 11.00 θα έχουν λυθεί τα προβλήματα. Ωστόσο το πρόβλημα ήταν σοβαρό και δεν μπορούσε να εντοπιστεί. Το μεσημέρι ζητήσαμε συνδρομή για νερό, η οποία ήρθε τα ξημερώματα», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού.

Ο ίδιος, μιλώντας νωρίτερα στο Θέμα 104,6, είπε πως «στις 3.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέπλευσε στην Ύδρα το πρώτο υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ βρίσκεται εν πλω και πλοίο με δύο γεννήτριες. Έχει βρεθεί και το σημείο για να προσεγγίσουν. Ο δήμος μας θα στραφεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το πρωί το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί. Πρέπει να εντοπιστεί το σημείο και η αιτία της βλάβης. Συνιστώ ψυχραιμία».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v