Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι υποχρεώσεις επιχειρήσεων - εργοδοτών απέναντι στους διανομείς

"Οι επιχειρήσεις - εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, οφείλουν να προβούν, πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης, κατά τόπο, ακραίων καιρικών συνθηκών", αναφέρει υο υπουργείο Εργασίας.

Οι υποχρεώσεις επιχειρήσεων - εργοδοτών απέναντι στους διανομείς

Τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων - εργοδοτών απέναντι στους διανομείς επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις - εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, οφείλουν, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ιδίως δε τον κώδικα νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ν. 3850/2010), να προβούν, πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης, κατά τόπο, ακραίων καιρικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v