Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒ: Ζητά άμεση προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης

"Ρεαλιστικότερη επιλογή θα ήταν η υποβολή αιτήματος για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

ΣΕΒ: Ζητά άμεση προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης
"Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι οι αγορές δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και με τον ελιγμό του αιτήματος για διαβουλεύσεις ζητεί από τις αγορές μια περίοδο χάριτος", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος τονίζει τα ακόλουθα:

"Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι οι αγορές δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Σήμερα, με τον ελιγμό του αιτήματος για διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ουσιαστικά ζητεί από τις αγορές μια περίοδο χάριτος. Αλλά η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει καθημερινά την παραγωγική οικονομία, ενώ κινδυνεύει να κάνει ακόμα πιο επαχθές το κόστος δανεισμού μας και, ενδεχομένως, να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή βούληση στήριξης της χώρας μας.

Ρεαλιστικότερη επιλογή θα ήταν η υποβολή αιτήματος για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε το χρονοδιάγραμμα επιβολής από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ διαρθρωτικών αλλαγών, τις οποίες εδώ και χρόνια θα έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε υλοποιήσει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v