Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σούρλας: Νοθεία στα καύσιμα των Ένοπλων Δυνάμεων

Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην πυροσβεστική και στην αστυνομία, κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σουρλας.

Σούρλας: Νοθεία στα καύσιμα των Ένοπλων Δυνάμεων
Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην πυροσβεστική και στην αστυνομία, κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σουρλας, σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr

Ο κ Σούρλας επικαλέστηκε σχετικά πορίσματα του 1999 και 2006 και παρουσίασε στοιχεία από μετρήσεις που πραγματοποίησε ο ίδιος σε δείγματα προερχόμενα από την περιοχή της Θεσσαλίας, με τα οποία όπως είπε αποδεικνύεται η νοθεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, οι Ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται Ναυτιλιακό πετρέλαιο αντί για πετρέλαιο κίνησης το οποίο είναι υψηλό σε περιεκτικότητα Θείου και Νερού.

Ο κ Σούρλας μάλιστα παρουσίασε μέτρηση από δείγμα καυσίμου, που συνέλεξε δικός του άνθρωπος και τα αποτελέσματα από το γενικό χημείο του κράτους έβγαλαν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιεκτικότητα σε θείο 900 mg αντί για 10mg που προβλέπει ο νόμος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής ζήτησε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής με τη συνδρομή εισαγγελέα, να πάρει δείγματα από δεξαμενές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εντύπωση πάντως προκαλούν οι αναφορές του κ. Σούρλα ότι από το 2004 έχει υποβάλλει 14 ερωτήσεις, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και δεν έλαβε ποτέ κάποια επίσημη απάντηση.

Παρουσιάζοντας πάντως την σχετική απόφαση προμήθειας καυσίμων για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ισχύει μέχρι σήμερα, η οποία υπεγράφη επί Γεωργίου Παπαδόπουλου, είπε ότι προβλέπει την προμήθεια χωρίς διαγωνισμό από διυλιστήρια που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δια του προέδρου της Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι ανοίγει το «φάκελο» της υπόθεσης προς αναζήτηση στοιχείων από όλες τις δυνατές πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v