Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ύφεση άνω του 4,5% το 2011 βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος

Ύφεση που θα ξεπεράσει το 4,5% βλέπει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος για το 2011. Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα εάν τηρηθεί το πρόγραμμα, υποστηρίζει. Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί το PSI.

Ύφεση άνω του 4,5% το 2011 βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος
Ύφεση η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα διαμορφωθεί στο 4,5% χωρίς να αποκλείονται και χειρότερες επιδόσεις αποδέχεται πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Υπάρχει ένα εύρος προβλέψεων πάνω από το 4,5% , είπε ο κ. Βενιζέλος εκφράζοντας την ελπίδα η «μπίλια» να κάτσει στις καλύτερες προβλέψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόβλεψη τρόικας και κυβέρνησης αφορούσε σε ύφεση 3,8%.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων εξαιτίας του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποκλίσεων έναντι των στόχων οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου αφήνουν περιθώριο ερμηνειών πως τα νέα μέτρα κάθε άλλο παρά μπορούν να αποκλειστούν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αν αποδώσουν πλήρως τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «το θέμα είναι να μην επιβαρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, δεν πρόκειται να επιβαρύνουμε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα»…

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και του PSI θα απαιτήσει αρκετές ακόμα εβδομάδες λέγοντας χαρακτηριστικά «μην περιμένετε να τελειώσει πριν την πρώτη – δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v