Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΒΑΠ: Συσπείρωση για έξοδο από την κρίση

Συσπείρωση της πολιτείας, της βιομηχανίας, και όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας σε καθολική εκστρατεία για έξοδο από την κρίση ήταν το κεντρικό μήνυμα της ΓΣ του ΣΒΑΠ.

ΣΒΑΠ: Συσπείρωση για έξοδο από την κρίση
Συσπείρωση της πολιτείας, της βιομηχανίας, και όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας σε καθολική εκστρατεία για έξοδο από την κρίση μέσα από τους δρόμους της εξωστρέφειας ήταν το κεντρικό μήνυμα της χθεσινής ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ).

«Δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση πως σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο που αποτελεί την ατμομηχανή για την έξοδο από την κρίση, θα δουλέψουμε με ένταση αγνοώντας το πολιτικό κόστος για να κερδίσουμε τελικά τον πόλεμο της γενιάς μας.» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης συσπειρώνοντας με τον τρόπο αυτό την επιχειρηματική κοινότητα του τόπου στην από εδώ και πέρα προσπάθεια για ανάπτυξη.

Εκφράζοντας την αντίδραση των επιχειρηματιών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός τόνισε: «Οι επιχειρηματίες είμαστε καταδικασμένοι να βλέπουμε τις εξελίξεις με αισιοδοξία. Ωστόσο παρατηρούμε κοσμογονία κινήσεων και παρεμβάσεων της κυβέρνησης και θεωρούμε και εμείς ότι πρέπει από τώρα συσπειρωμένοι με τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες της πολιτείας να κάνουμε τα βήματα που επιβάλλονται ώστε μέσα από την εξωστρέφεια της εθνικής παραγωγής να κατακτήσουμε τις θέσεις που δικαιούμαστε στο βιομηχανικό και οικονομικό χάρτη της Ευρώπης.»


Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης

Παρουσιάζοντας το στίγμα των πολιτικών επιλογών για την ανάπτυξη από την πλευρά του υπουργείου του, ο υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε 4 βασικά μέτωπα που στοχεύει το υπουργείο Ανάπτυξης αυτή την χρονιά για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα:

-Τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων
-Τον ανταγωνισμό και άρση των εμποδίων εισόδου
- Τα logistics και
-Την προώθηση των εξαγωγών


Η Κλειστή Συνεδρίαση

Στην Κλειστή Συνεδρίαση που προηγήθηκε ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μαθιός ανέλυσε τις ανησυχίες της Διοίκησης του Συνδέσμου για τις εγκαταστάσεις και τις μετεγκαταστάσεις των βιομηχανιών και των βιοτεχνιών εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής υπογραμμίζοντας την ανάγκη να φροντίσουν τα υπουργεία Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ να αποδώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο τον θεσμό των επιχειρηματικών πάρκων (Β.Ε.ΠΕ) για το θέμα αυτό ακολούθησε ευρεία συζήτηση ενώ επισημάνθηκαν σειρά από προβλήματα στο κύκλωμα των αδειοδοτήσεων και των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων μεταποίησης της Αττικής.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην Κλειστή Συνεδρίαση ήταν ο καθηγητής Οικονομικών κ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η οικονομία της χώρας δεν έχει φυσιογνωμία και είναι αναγκαίο να αποκτήσει εφόσον θέλει να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη δε θα γίνει, είπε, εάν η εθνική παραγωγή αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητα της και εάν η χώρα παραμείνει κάτω από ισχυρή νομισματική προστασία όπως είναι το ευρώ.»

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΣΒΑΠ χαρακτηρίστηκε τόσο από την ενθουσιώδη προσέλευση μελών, όσο και από την συμμετοχή για παρεμβάσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Παρέστησαν στις συνεδριάσεις οι κ.κ. Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Στεργίου, Εθνικός Συντονιστής Απλούστευσης των Αδειοδοτήσεων κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, Περιφερειακός Σύμβουλος της Αττικής Γιάννης Αξαρλής, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Συνδέσμων, Ενώσεων και Κλαδικών Οργανώσεων.


Οι Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου

Μετά την Κλειστή Συνεδρίαση ακολούθησαν Αρχαιρεσίες και επανεξελέγησαν για την επόμενη τριετία του ψηφοδελτίου του προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιού.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v