Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dolphin Capital: Ξεκινά η επένδυση στο Πόρτο Χέλι

Την υλοποίηση της πρώτης του επένδυσης στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα αυτής που αφορά στην ανάπτυξη πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος στο Πόρτο Χέλι, βάζει εμπρός ο όμιλος της Dolphin Capital Investors.

Dolphin Capital: Ξεκινά η επένδυση στο Πόρτο Χέλι
Την ουσιαστική υλοποίηση της πρώτης του επένδυσης στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα αυτής που αφορά στην ανάπτυξη πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, βάζει εμπρός ο όμιλος της Dolphin Capital Investors (DCI).

Ενοποιώντας σε ένα project υπό την επωνυμία «Porto Heli Collection» τα δύο επιμέρους έργα που αρχικά είχε σχεδιάσει στην περιοχή, δηλαδή τα συγκροτήματα Seascape Hills Resort και Kilada Hills Golf Resort, ο επενδυτικός οίκος που δημιούργησαν οι Μίλτος Καμπουρίδης και Πιέρ Χαραλαμπίδης ανέθεσε προ ημερών την πρώτη φάση των κατασκευαστικών εργασιών στην βορειοελλαδίτικη εταιρία Δομοτεχνική ΑΕ.

Η ανάδοχος εταιρία, η οποία επιλέχθηκε μετά από αξιολόγηση των προσφορών που υπέβαλαν έξι κατασκευαστικές επιχειρήσεις της χώρας κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της DCI, πιάνει άμεσα δουλειά με την ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας της αλυσίδας Aman Resort που αποτελεί την πρώτη φάση ανάπτυξης του Porto Heli Collection.

Το αντικείμενο εργασιών της Δομοτεχνικής ανέρχεται στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος για την δημιουργία του Aman Hotel (κατασκευή και εξοπλισμός των 38 σουιτών του ξενοδοχείου) θα αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί κατά 65% μέσω μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου που έχει ήδη συνάψει η DCI με ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα.

Εντός του έτους, όμως, είναι πολύ πιθανό ο φορέας του project να αναθέσει δύο ακόμη εργολαβίες:

Η πρώτη για την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών που θα πλαισιώνουν το Aman Hotel και η δεύτερη για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Γιούλα στο Πόρτο Χέλι που πλέον έχει περάσει στην ιδιοκτησία του επενδυτικού οίκου και θα αποτελέσει τμήμα του υπό ανάπτυξη τουριστικού θέρετρου. Ωστόσο, η ανέγερση των κατοικιών θα εξαρτηθεί σε ένα βαθμό από τις προπωλήσεις (προ μηνός υπεγράφη η πρώτη συμφωνία πώλησης), σε αντίθεση με την ανακατασκευή του ξενοδοχείου Γιούλα που θα προχωρήσει σύντομα.

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη εργολαβία η DCI σκοπεύει να επαναλάβει ανάλογη διαδικασία με εκείνη που τη βοήθησε να επιλέξει τη Δομοτεχνική για την ανέγερση του Aman Hotel. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην πλήρη ανάπτυξή του το Porto Heli Collection (εκτός του Aman Hotel, των κατοικιών και του The Beach Hotel – πρώην Γιούλα) θα περιλαμβάνει ακόμη δύο ξενοδοχειακές μονάδες (Chedi και Golf Lodge Hotel), spa, γήπεδα γκολφ, κέντρο ιππασίας κ.α. Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται να αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ.

Σημειωτόν οι επενδύσεις σε Βόλο και Κρήτη

Σε αντίθεση με το έργο στο Πόρτο Χέλι που έχει εισέλθει σε φάση υλοποίησης, οι δύο άλλες μεγάλες επενδύσεις του οίκου DCI στο Βόλο (Lavender Bay Golf Resort) και την Κρήτη (Sitia Bay Golf Resort) φαίνεται πως θα χρειαστούν ακόμη αρκετό διάστημα προκειμένου να «ξεκολλήσουν» από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στις εκτάσεις που η DCI διαθέτει στο Βόλο και σε συνεργασία με την εισηγμένη μαρμαροβιομηχανία Ικτίνος Ελλάς στην Σητεία Κρήτης, σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο ακόμη τουριστικά συγκροτήματα με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες και γήπεδα γκολφ. Ήδη, για το ξενοδοχείο του Lavender Bay Golf Resort έχει συνάψει συμφωνία με την αλυσίδα Kempinski, ενώ πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την αλυσίδα Waldorf Astoria του ομίλου Hilton για τη λειτουργία – διαχείριση του Sitia Bay Golf Resort. Πρόθεση της DCI είναι να ξεκινήσει την ανάπτυξη των δύο αυτών έργων αμέσως μόλις εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από την πολιτεία.

Ο επενδυτικός οίκος DCI, οι μετοχές του οποίου διαπραγματεύονται από το 2005 στην αγορά AIM του Λονδίνου, έχει διαθέσει μέχρι σήμερα περί τα 750 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων και εταιριών real estate σε Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία και Παναμά. Συνολικά συμμετέχει σε 13 βασικά projects (είτε βρίσκονται σήμερα στο στάδιο του σχεδιασμού είτε της υλοποίησης) ανά τον κόσμο, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο