ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 
| Share |

ΑΒ: Προαιρετική δημόσια πρόταση από Delhaize









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου


Δημοσιεύθηκε: 09:33 - 12/03/10
Η ολλανδική εταιρία DELHAIZE ανακοινώνει την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ Βασιλόπουλος, στα 35,73 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Δ.Π. αφορά στην απόκτηση όλων των μετοχών που δεν κατείχε ο προτείνων (Delhaize) κατά την 11η Μαρτίου 2010, δηλαδή 1.273.127 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 9,999% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας (AB Bασιλόπουλος).

Η Merrill Lynch International, η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας και εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, και η Société Générale S.A., η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με το δίκαιο της Γαλλίας και εδρεύει στη Γαλλία, ενεργούν ως σύμβουλοι του προτείνοντος.

Κατά την 11η Μαρτίου 2010, το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανερχόταν σε 19.099.080 ευρώ, διαιρούμενο σε 12.732.720 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,50 ευρώ η κάθε μία.

Επίσης, κατά την 11η Μαρτίου 2010, ο προτείνων κατείχε άμεσα 11.459.593 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 90,001% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, ενώ άλλες ενοποιούμενες θυγατρικές ή συνδεδεμένες εταιρίες του ομίλου της Delhaize Group S.A. δεν κατείχαν μετοχές ή δικαιώματα ψήφου. Η Delhaize Group S.A. είναι η απώτατη μητρική του προτείνοντος. 


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






Όπως επισημαίνεται, η δημόσια πρόταση αφορά στην απόκτηση όλων των μετοχών που δεν κατείχε ο προτείνων κατά την 11η Μαρτίου 2010, δηλαδή 1.273.127 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 9,999% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση κάθε μετοχής της δημόσιας πρότασης, που προσφέρεται νομίμως και εγκύρως κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης, ανέρχεται σε 35,73 ευρώ μετρητοίς.

Το προσφερόμενο τίμημα είναι:

• Ανώτερο κατά 1,73 ευρώ από τη χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος στις 11 Μαρτίου 2010.
• Ανώτερο κατά 1,73 ευρώ από την ανώτατη τιμή που κατέβαλε ο προτείνων για την απόκτηση μετοχών εντός της περιόδου των τελευταίων δώδεκα μηνών που έληξε στις 11 Μαρτίου 2010.
• Ίσο προς τον σταθμισμένο κατ’ όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της περιόδου των τελευταίων έξι μηνών που έληξε στις 11 Μαρτίου 2010.

Καθώς ο προτείνων κατέχει ήδη μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας:

(α) Θα ασκήσει το δικαίωμα να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων μετοχών σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το προσφερόμενο τίμημα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του νόμου ("δικαίωμα εξαγοράς").

(β) Υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του προσφερόμενου τιμήματος σύμφωνα με το άρθρο 28 του νόμου ("δικαίωμα εξόδου").

Στη συνέχεια, ο προτείνων προτίθεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.








iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery