ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 
| Share |

Euroline: Τι «βλέπει» για το β΄ εξάμηνο









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου

του Στέφανου Κοτζαμάνη
Δημοσιεύθηκε: 08:05 - 21/06/10
Σε υποχώρηση μόλις 4,97% υποχρεώθηκε από την αρχή του έτους έως και τις 15/6/2010 η εσωτερική αξία της Euroline ΑΕΕΧ, όταν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κατέγραψε απώλειες άνω του 30%.

Η σαφέστατη υπεραπόδοση του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης σε σύγκριση με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρία διέβλεψε έγκαιρα τη συγκυρία και περιόρισε δραστικά τις μετοχικές της θέσεις, ενισχύοντας αντίστοιχα τις τοποθετήσεις της σε καταθέσεις και ομόλογα.

Έτσι, στις 17 Ιουνίου, η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου με βάση τις τρέχουσες αξίες ήταν: 59% σε μετρητά, 28% σε ομόλογα, 10% σε ξένες μετοχές και μόλις 3% σε ελληνικές μετοχές (ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, MIG Real Estate).

Οι προοπτικές

«Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από έντονη αβεβαιότητα. Σήμερα έχουν ληφθεί κάποια μέτρα, έχουμε δει κάποια θετικά σημεία γραφής, αλλά θα πρέπει όλα αυτά να συνεχιστούν μέχρι το τέλος. Θα έλεγα ότι οι εκτιμήσεις μας είναι περιορισμένα αισιόδοξες» δήλωσε ο πρόεδρος της Euroline ΑΕΕΧ, κ. Γιώργος Ασημακόπουλος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, την Παρασκευή 18/6.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






«Η συντηρητική πολιτική που ακολουθήσαμε κατά τα τελευταία έτη, διαμορφώνοντας ένα συντηρητικό χαρτοφυλάκιο με περιορισμένη έκθεση σε μετοχές, μας ωφέλησε. Δεν θα μειώσουμε περαιτέρω τις μετοχικές μας θέσεις. Αντίθετα, μέσα στους προσεχείς 12 μήνες θα ψάξουμε για ευκαιρίες, τόσο στο ελληνικό χρηματιστήριο, όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Euroline κ. Γιώργιος Κουβατσέας.

Η τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή, με μείωση της ονομαστικής αξίας από τα 2,55 στο 1,55 ευρώ.



 Σχετικά άρθρα  Περισσότερα για 
Euroline: Από 29/12 η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1,52 ευρώ ανά μετοχή 13:15 - 23/12/11  
Μετοχές: ΕΛΑΙΝ
ΧΑ: Ενέκρινε τη νέα τιμολογιακή πολιτική στην Αγορά Παραγώγων 19:15 - 22/12/11  
Μετοχές: ΕΛΑΙΝ, ΙΝΤΕΡ
Ο κ. Μπαμπέκος εκκαθαριστής της Euroline 13:00 - 09/12/11  
Μετοχές: ΕΛΑΙΝ
 Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις  Περισσότερα για 
  EUROLINE: Πίνακας επενδύσεων της 31/12/11 12:40 - 09/01/12  
  EUROLINE: Μεταβολή μετοχικού κεφαλαίου 14:30 - 30/12/11  
  EUROLINE:Εναρξη καταβολής επιστροφής κεφαλαίου 15:50 - 23/12/11  






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

 Σχετικές Μετοχές 
EUROLINE AEEX (ΚΟ)
1,41 0,00% 0,00
Προσθήκη σε: Alerts, Χαρτοφυλάκιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery