ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 
| Share |

Βιοτέρ: Μάχη οπισθοφυλακής για Μουσείο Τέχνης









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου


Δημοσιεύθηκε: 08:02 - 03/08/10
Να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να ζημιωθεί όσο λιγότερο γίνεται, επιδιώκει πλέον η εταιρία Βιοτέρ σε σχέση με την έκπτωσή της από τη σύμβαση κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ακίνητο Φιξ επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Για τον λόγο αυτόν, η εταιρία -όπως έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωση στις χρηματιστηριακές αρχές- θα καταθέσει αγωγή για την ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. του μουσείου να την κηρύξει έκπτωτη από τη σύμβαση, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει και σε εκκαθάριση του συγκεκριμένου έργου και σε διεκδίκηση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Η τεχνική εταιρία υποστηρίζει ότι η απώλεια της σύμβασης θα της δημιουργήσει προσωρινά ζημίες ύψους 11,3 εκατ. ευρώ εξαιτίας της πληρωμής των εγγυητικών επιστολών που έχουν καταπέσει.

Επιπλέον, τονίζει πως έχει ζημιωθεί κατά 8,1 εκατ. ευρώ (κόστος εργασιών), ποσό που όμως δεν θα βαρύνει τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης αλλά θα καταχωριστεί στον λογαριασμό επίδικες απαιτήσεις μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.

Σύμφωνα με την εταιρία, θα επιδιωχθεί η επιστροφή του ποσού αυτού έντοκα.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω





Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την εισηγμένη, η οποία κάθε άλλο παρά ευνοείται από τέτοιου είδους υποθέσεις.

Η Βιοτέρ, όπως οι περισσότερες τεχνικές εταιρίες, αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλών του Δημοσίου για εκτελεσμένα δημόσια έργα (η διοίκησή της υποστηρίζει πως οι οφειλές του Δημοσίου αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ) αλλά και λόγω της έλλειψης νέων έργων.
 
Έτσι, στην παρούσα φάση δεν έχει την πολυτέλεια δέσμευσης χρηματικών ποσών, ακόμη κι αν κερδίσει τη δικαστική διαμάχη σε μεταγενέστερο στάδιο.



 Σχετικά άρθρα  Περισσότερα για 
Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών στο ΧΑ στις 10/4 19:52 - 05/04/12  
Μετοχές: ΑΧΟΝ, ΙΝΤΚΑ, ΑΝΔΡΟ, ΒΙΟΤ, ΕΠΙΛΚ, ΕΣΥΜΒ
ΧΑ: Εκτός αγοράς 15 μετοχές -Ποιοι μπαίνουν σε επιτήρηση -Αλλαγές στους Δείκτες 19:10 - 05/04/12  
Μετοχές: ΕΥΡΟΜ, ΜΠΕΛΑ, ΝΤΡΙΑΡΤ, ΡΙΛΚΕ, ΑΤΕΚ, ΒΙΟΤ, ΖΑΜΠΑ, ΝΙΚΑΣ, ΠΕΙΡ, ΣΙΔΜΑ, ΣΦΑ
Βιοτέρ: Στις 30/3 τα αποτελέσματα 2011 - Δεν θα διανείμει μέρισμα 11:45 - 26/03/12  
Μετοχές: ΒΙΟΤ
 Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις  Περισσότερα για 
  ΒΙΟΤΕΡ: Οικονομικό Ημερολόγιο 2012 12:10 - 26/03/12  
  ΒΙΟΤΕΡ: Αποχώρηση Διευθυντικού Στελέχους 11:00 - 01/03/12  
  ΒΙΟΤΕΡ: Πώληση μετοχών 12:00 - 06/12/11  






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

 Σχετικές Μετοχές 
ΒΙΟΤΕΡ (ΚΟ)
0,00 0,00% 0,00
Προσθήκη σε: Alerts, Χαρτοφυλάκιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ιδέες για… ευλογημένα ταξίδια
Τα καλύτερα δωρεάν anti-virus για υπολογιστές και smartphones
Men in Black III: Το μαύρο τους (ξανα)πάει
Γαστρεντερίτιδα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την επιδημία που θερίζει
15 επιστημονικές αλήθειες για… ερωτευμένους
Λογοτεχνικά Βραβεία Διαβάζω: Ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες