Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΕ

Σήμερα θα λάβει χώρα τελικώς η συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. Το πιθανό χρονοδιάγραμμα και το σχήμα αναδοχής.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΕ

Σήμερα, Τετάρτη, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελικώς η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας που καλείται να αποφασίσει το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας, αλλά και τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

«Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής ανεβλήθη για αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η τράπεζα.

Νωρίτερα το μεσημέρι θα γίνει η συνεδρίαση του ΤΧΣ με θέμα το πράσινο φως στην ΑΜΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάθεση του διοικητικού συμβουλίου για σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι το ΤΧΣ δεν έδωσε χθες το πράσινο φως για τη διαδικασία. Για να πραγματοποιηθεί η αύξηση μέχρι τις 15 Μαΐου, με βάση το νέο νόμο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (δηλαδή με κατάργηση των δικαιωμάτων των υφιστάμενων μετόχων), η διαδικασία μπορεί να τρέξει με βάση τα αποτελέσματα του 2013. Αν επιλεγεί η διαδικασία της ΑΜΚ με έκδοση ενημερωτικού δελτίου, η τράπεζα θα πρέπει να ενσωματώσει σε αυτό τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί. Σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία για την οποία δεν φτάνει ο χρόνος μέχρι τις 15 Μαΐου. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα είναι 2,5 δισ. ευρώ και ανάδοχοι θα αναλάβουν η Morgan Stanley και η Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v