Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Εκδοση ομολόγου και από Finansbank!

Mandate σε Citigroup, HSBC και Morgan Stanley για παρουσιάσεις της Finansbank στο εξωτερικό με στόχο την έκδοση ομολόγου. Τρεις φορές καλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου 750 εκατ. ευρώ της ΕΤΕ. Στο 4,375% το κουπόνι και στο 4,5% η απόδοση.

Εθνική: Εκδοση ομολόγου και από Finansbank!

Σε έκδοση ομολόγου για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες προτίθεται να προχωρήσει και η Finansbank παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μητρική της, Εθνική Τράπεζα.

Την ώρα που ολοκληρώθηκε η έκδοση 5ετούς ομολόγου της Εθνικής, με το οποίο αντλούνται 750 εκατ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,5%, η Finansbank έδωσε εντολή σε Citigroup, HSBC, Morgan Stanley και Standard Chartered να προχωρήσουν σε διερεύνηση αγορών για την έκδοση δικού της ομολόγου σε ευρώ.

Το ομόλογο θα καλυφθεί από επενδυτές εκτός Τουρκίας και οι παρουσιάσεις ξεκινούν από σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζίτες που εμπλέκονται στη συναλλαγή, το αρχικό guidance για την έκδοση τίθεται στα επίπεδα του 6,5%.   

Τρεις φορές καλύφθηκε η ζήτηση στο ομόλογο της ΕΤΕ

Τριπλάσιες προσφορές από τα 750 εκατ. ευρώ που ζητούσε συγκέντρωσε η Εθνική. Προσφέρθηκαν συνολικά περί τα 2,25 δισ. ευρώ για το ομόλογο ύψους 750 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας. Συμμετείχαν περίπου 170 επενδυτές.

Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα: 

«Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κύριου χρέους (senior unsecured bond) ύψους €750 εκατομμυρίων, 5ετούς διάρκειας. Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση υπερκαλύφθηκε σήμερα περί τις 3 φορές. Η απόδοση του ομολόγου κατά την έκδοση διαμορφώθηκε στο 4.50% ενώ το τοκομερίδιο θα είναι 4.375%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%.

Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v