Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΛΥΔΑ: Ανταλλακτικά αυτοκινήτων με ένα... κλικ

Πρόκειται για αγορά που θα λειτουργεί περίπου όπως οι αντίστοιχες στο κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων και μέσω αυτής ο πελάτης θα μπορεί να επιτυγχάνει τον καλύτερο συνδυασμό τιμών.

ΙΛΥΔΑ: Ανταλλακτικά αυτοκινήτων με ένα... κλικ

Μέσα στο καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η ηλεκτρονική αγορά που σχεδιάζει η εταιρεία πληροφορικής ΙΛΥΔΑ και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος ICT for Growth.

Πρόκειται για αγορά που θα λειτουργεί περίπου όπως οι αντίστοιχες στο κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων και μέσω αυτής ο πελάτης θα μπορεί να επιτυγχάνει τον καλύτερο συνδυασμό τιμών για τα ανταλλακτικά και τις υπηρεσίες συντήρησης που επιθυμεί για το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Βασίλη Ανυφαντάκη, έχουν ήδη αρχίσει να υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις, όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» θα συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική αυτή αγορά και πως αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, τότε θα επεκταθεί και σε άλλα θεματικά αντικείμενα.

Γενικότερα, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η συγκεκριμένη κίνηση, όπως και η διάθεση ενός νέου, καινοτόμου προϊόντος στη διεθνή αγορά μέσω της θυγατρικής της Ilyda UK (συμμετοχή 50%) είναι οι βασικές προσπάθειες αντιμετώπισης της βαθειάς κρίσης που αντιμετωπίζει η εταιρεία στην εγχώρια αγορά.

Συγκεκριμένα, η κατάσταση στην ευρύτερη φαρμακευτική αγορά (σημαντική επικέντρωση των προϊόντων λογισμικού της ΙΛΥΔΑ στο συγκεκριμένο κλάδο) είναι δυσχερής και πολύ πιθανόν να επιδεινωθεί περαιτέρω, ενώ επίσης δεν είναι λίγοι και οι πελάτες της εταιρείας από άλλους κλάδους (πχ Κατσέλης, Αττικάτ) που είτε διέκοψαν τη δραστηριότητά τους, είτε την περιόρισαν δραστικά.

Μίνι ΑΜΚ με μετρητά

Στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων:

• Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και άνοδο της ονομαστικής αξίας της μετοχής από το 0,88 στο 0,90 ευρώ.

• Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και συγκεκριμένα με την έκδοση 90.000 νέων μετοχών που θα διατεθούν προς 0,90 ευρώ (έσοδα έκδοσης 81.000 ευρώ). Η ΑΜΚ θα γίνει με δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων και ο βασικός μέτοχος προτίθεται να καλύψει το όποιο ενδεχόμενο αδιάθετο τμήμα της. Τόσο η αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, όσο και αυτή με μετρητά, γίνεται προκειμένου να καλυφθεί η ίδια συμμετοχή της εισηγμένης στο προαναφερόμενο επιδοτούμενο πρόγραμμα ICT for Growth.

• H συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου θυγατρικής της εταιρείας στο εξωτερικό. Πρόκειται για κεφαλαιοποίηση παλαιότερης απαίτησης ύψους ενός περίπου εκατ. ευρώ προς εταιρεία που πτώχευσε. Η κίνηση αυτή γίνεται για φορολογικούς σκοπούς.

• Οι περυσινές αποδοχές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ήταν μηδενικές, ενώ οι ανώτατες φετινές μικτές αποδοχές του έχουν οριστεί στο ύψος των 1.500 ευρώ μηνιαίως.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v