Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Πολυκαταστήματα: Αύξηση 8% στο τζίρο εξαμήνου

Αύξηση πωλήσεων για τα υφιστάμενα πολυκαταστήματα καταγράφει η εταιρία στο α' εξάμηνο του 2014. Το Σεπτέμβριο σε λειτουργία το νέο σημείο στην Τσιμισκή. Βλέψεις επέκτασης και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Attica Πολυκαταστήματα: Αύξηση 8% στο τζίρο εξαμήνου

Αύξηση πωλήσεων στο α' εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης εμφανίζει η εταιρία Αττικά Πολυκαταστήματα, διατηρώντας το θετικό ρυθμό ανάπτυξης που παρουσίασε ήδη από το α' τρίμηνο του 2014.

Ειδικότερα στο α' εξάμηνο, ο μέσος όρος αύξησης πωλήσεων για το σύνολο των τεσσάρων πολυκαταστημάτων που ελέγχει ο όμιλος (City Link, Golden Hall, The Mall και Mediterranean Cosmos) ανήλθε στο 8%.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος προχωρά σε επένδυση 10 εκατ. ευρώ με ίδια κεφάλαια για τη δημιουργία ενός ακόμη πολυκαταστήματος στη συμπρωτεύουσα –επί της οδού Τσιμισκή στο ακίνητο όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα Fokas- με ορίζοντα λειτουργίας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της διοίκησης του ομίλου, αυτή η νέα επένδυση θα μπορούσε να αποδώσει κύκλο εργασιών της τάξης των 20 εκατ. ευρώ και προ φόρων κερδοφορία 2 εκατ. ευρώ από την πρώτη χρήση, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ωθήσει το συνολικό τζίρο της Αττικά Πολυκαταστήματα άνω των 150 εκατ.ευρώ, το 2015.

Η εταιρία, η συγχώνευση της οποίας ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013, εξακολουθεί να διαθέτει υψηλή ρευστότητα της τάξης των 50 εκατ.ευρώ, και περιορισμένο δανεισμό που δεν ξεπερνά τα 9 εκατ.ευρώ. Δεδομένων των ανακατατάξεων στην εγχώρια αγορά και της ισχυρής οικονομικής της θέσης, η διοίκηση της εξετάζει κάθε νέα ευκαιρία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικά Πολυκαταστήματα, κ. Κ. Λαμπρόπουλο, στη στρατηγική επέκτασης του ομίλου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και στα Νότια Προάστια της Αθήνας, εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός εμπορικός χώρος για τη στέγαση ενός πολυκαταστήματος. Παράλληλα επεκτείνεται σταδιακά και η αλυσίδα CareLab, για την οποία προβλέπεται η προσθήκη ενός σημείου πώλησης εντός του νέου πολυκαταστήματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα ανεξάρτητο σημείο στην Αθήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v