Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Minoan Group: Το 2015 ξεκινά η επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Το 2015 θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στη χερσόνησο Κάβο Σίδερο Λασιθίου. Θα ολοκληρωθούν το 2017 προβλέπει ο πρόεδρος της εταιρείας Christopher Egleton.

Minoan Group: Το 2015 ξεκινά η επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Το καλοκαίρι του 2017 προβλέπει πως θα λειτουργεί το τουριστικό συγκρότημα που προωθεί η βρετανικών συμφερόντων Minoan Group στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου, όπως υποστήριξε προ ημερών ο πρόεδρος της εταιρείας Christopher Egleton. Σε δηλώσεις του στον εξειδικευμένο δικτυακό τόπο TTG, ο κ. Egleton εκτίμησε πως το τελευταίο εμπόδιο για την υλοποίηση της επένδυσης, που προωθείται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, είναι η έγκριση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ) από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο πρόεδρος της Minoan Group επισημαίνει πως υπάρχει καθυστέρηση, αλλά αισιοδοξεί πως μέχρι τέλος του έτους θα εγκριθεί το ΕΣΧΑΣΕ. Στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για τις οριστικές μελέτες του έργου με τον Chr. Egleton να προβλέπει την έναρξη των εργασιών μέσα στο 2015. «Αν είμαστε τυχεροί θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το έργο για τη σαιζόν του 2016» δηλώνει για να προσθέσει πως «προβλέπω, όμως, πως θα είμαστε έτοιμη για την τουριστική περίοδο του 2017.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο πράσινα έργα στην Ευρώπη» υποστήριξε ο ίδιος με το επιχείρημα πως το τουριστικό συγκρότημα θα καταλαμβάνει πολύ μικρό τμήμα της συνολικής έκτασης. «Όταν οδηγείς στην έκταση των 25.000 στρεμμάτων, δεν θα μπορείς να δεις τα κτίρια» υποστηρίζει. Σύμφωνα με τον κ. Egleton η εταιρεία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε συζητήσεις με γνωστούς διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους για τη διαχείριση του τουριστικού συγκροτήματος με στόχο να έχουν πέσει οι πρώτες υπογραφές το φθινόπωρο.

Η επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ», που έχει ενταχθεί στο «fast track» αφορά στην τουριστική ανάπτυξης περιοχής 25 χιλιάδων στρεμμάτων στη θέση Κάβο Σίδερο, στο νομό Λασιθίου, που βρίσκεται κοντά στο φοινικόδασος Βάι. Το σχέδιο, ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, προβλέπει την υλοποίηση πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών. Το έργο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίες, στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθούν στην περιοχή έργα υποδομής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v