Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Συμφωνία με τράπεζες για μείωση κόστους δανεισμού

Ο Όμιλος επεκτάθηκε γεωγραφικά, επένδυσε στον ενεργειακό τομέα, μείωσε το κόστος παραγωγής αλλά και τον καθαρό δανεισμό στη βάση πολύ ισχυρής κερδοφορίας και ταμειακών ροών, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη. Τι ειπώθηκε για τη μερισματική πολιτική.

Μυτιληναίος: Συμφωνία με τράπεζες για μείωση κόστους δανεισμού
Απομακρύνεται η προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου από τον όμιλο Μυτιληναίου, καθώς η πρόσφατη συμφωνία με τις τράπεζες οδήγησε σε σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού.

Αυτό τόνισαν απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο του conference call τα στελέχη του ομίλου Χρήστος Γαβαλάς και Ιωάννης Καλαφατάς. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα είναι απόρροια της στρατηγικής του Ομίλου κατά τη διάρκεια των ετών της οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα.

Ο Όμιλος επεκτάθηκε γεωγραφικά, επένδυσε στον ενεργειακό τομέα, μείωσε το κόστος παραγωγής και μείωσε σημαντικά τον καθαρό δανεισμό στη βάση πολύ ισχυρής κερδοφορίας και ταμειακών ροών.

Ο Όμιλος έχει έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες η οποία οδηγεί σε μείωση του κόστους δανεισμού και αναμένεται να γίνει εμφανής στα αποτελέσματα από το 3ο τρίμηνο. Στο πλαίσιο αυτό απομακρύνεται η συζήτηση για έκδοση ευρωομολόγου και τοποθετείται μελλοντικά με προϋπόθεση την εύρεση όσο το δυνατόν ευνοϊκότερων επιτοκίων.

Τέλος σε άλλες ερωτήσεις για μερισματική πολιτική, επισημάνθηκε ότι με βάση και τα αποτελέσματα, ο Όμιλος επανέλαβε την εκτίμησή του για τη διανομή μερίσματος το 2015.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στα οποία καταγράφηκε αυξημένη κερδοφορία, ισχυρές ταμειακές ροές και ραγδαία αποκλιμάκωση του καθαρού δανεισμού.

Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε €24,1 εκατ., έναντι €14,1 εκατ. το προηγούμενο έτος παρουσιάζοντας αύξηση 71%.

Ο δανεισμός του ομίλου διαμορφώθηκε στα €345,9 εκατ. από €509,7 εκατ. στο τέλος του 2013 και 724,8 εκατ. το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v