Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική φάση η Space Hellas

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία βλέπει το 2015 η Space Hellas. Το αυξημένο ανεκτέλεστο και η διεκδίκηση νέων έργων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στρατηγικές κινήσεις για πρόσθετες εργασίες σε Ρουμανία, Μάλτα.

Σε ανοδική φάση η Space Hellas

Βελτιωμένο κύκλο εργασιών σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να σημειώσει το 2014 η Space Hellas, παρά το γεγονός ότι -λόγω γραφειοκρατίας- έμεινε κάπως πίσω η υλοποίηση ορισμένων συμβάσεων του ελληνικού δημοσίου.

«Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων του Ομίλου είναι περίπου κατά 30% ανώτερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό. Ένα τμήμα του αυξημένου αυτού υπολοίπου αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2015, όπως επίσης μέσα στην επόμενη χρονιά προβλέπεται να προστεθεί και ο τζίρος που καθυστέρησε να υλοποιηθεί φέτος. Επίσης, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η Space Hellas διεκδικεί μια σειρά έργων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ επίσης έχει αρχίσει να παρατηρείται και μια κάποια τόνωση του ενδιαφέροντος για εργασίες από τον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά, μας κάνουν να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το 2015, στο βαθμό βέβαια που δεν θα συμβεί κάποιος απρόβλεπτος εξωγενής παράγοντας».

Αυτά δήλωσαν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Space Hellas διεκδικεί, μέσω συμμετοχής της σε κοινοπρακτικά σχήματα, τρία έργα του «Σύζευξις ΙΙ» που προκηρύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είναι συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έχοντας αναλάβει στην Κύπρο το έργο του συστήματος ασφαλείας στο Γ.Σ.Π. (Λευκωσία), βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάληψη σχετικών εργασιών και σε άλλα αθλητικά στάδια στο Νησί της Αφροδίτης.

Παραμένοντας στο εξωτερικό, σταδιακά γίνονται κινήσεις εξεύρεσης πρόσθετων εργασιών σε Ρουμανία και Μάλτα.
Στρατηγική της Space Hellas κατά τα τελευταία χρόνια είναι να μπορεί να αποφεύγει ζημιογόνα αποτελέσματα ακόμη και στο σενάριο μηδενικών συμβάσεων του δημόσιου τομέα. Για το λόγο αυτό, έγινε στροφή στην παροχή υπηρεσιών και εστίαση σε τομείς που ο Όμιλος διαθέτει προστιθέμενη αξία.

Σε ότι αφορά τα έργα του δημοσίου, η Space Hellas θα διεκδικήσει εκείνα στα οποία διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μπορούν να αποβούν, στο τέλος της ημέρας, κερδοφόρα. «Δεν θα διεκδικήσουμε έργα, απλά για να γράψουμε τζίρους και για πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v