Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση Θεοδωρόπουλου για την εξαγορά του Νίκα

Επιβεβαιώνει δημοσιεύματα για πρόταση του Σ. Θεοδωρόπουλου προς τις τράπεζες για την εξαγορά της, η Νίκας. Ωστόσο, δηλώνει άγνοια για το περιεχόμενο.

Πρόταση Θεοδωρόπουλου για την εξαγορά του Νίκα

Πρόταση από τον Σ. Θεοδωρόπουλο προς τις τράπεζες για την απόκτηση του ελέγχου της Νίκας έχει περιέλθει στη γνώση της εισηγμένης, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Η Νίκας, σε σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση δηλώνει ότι «γνωρίζει πως υπάρχει μια πρόταση από τον κο Σπύρο Θεοδωρόπουλο προς τις τράπεζες που αποτελούν τους πιστωτές της εταιρίας, αλλά δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της».

Η «είσοδος» του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου και της Chipita, ως στρατηγικού επενδυτή στη Νίκας είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2011. Τότε η έκτακτη γενική συνέλευση είχε ανάψει το πράσινο φως στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων της εταιρίας.

Η Chipita του Σ. Θεοδωρόπουλου - ήταν από τότε μέλος του Δ.Σ. της Νίκας- είχε καλύψει τα 5,4 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 10 εκατ. ευρώ του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, η οικογένεια Ρέστη το 1 εκατ. ευρώ και η EFG Eurobank τα 3,6 εκατ. ευρώ. 

Στο εξάμηνο, η Νίκας εμφάνισε μείωση ζημιών στα 3,76 εκατ. ευρώ, με το τζίρο να ενισχύεται στα 29 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος εμφάνισε αύξηση μικτού κέρδους κατά 3,9% στα 9,54 εκατ., εμφανίζοντας κια θετικά ενοποιημένα EBITDA έναντι ζημιών το 2013.  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v