Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Revoil: Ζημιές 2,37 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της Revoil έκλεισε οριακά χαμηλότερα στα 533,2 εκατ. ευρώ έναντι 553,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013

Revoil: Ζημιές 2,37 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο
Στην ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο του 2014 προχώρησε σήμερα o Όμιλος Revoil.

Η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου σε επίπεδο EBITDA ανήλθε στα 5,59 εκατ. ευρώ από 4,23 εκατ. ευρώ το 2013 εμφανίζοντας άνοδο 32,1% αποτυπώνοντας την πορεία ανάκαμψης των αποτελεσμάτων του τόσο στην εμπορία καυσίμων όσο και στη ναυτιλία.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου έκλεισε οριακά χαμηλότερα στα 533,2 εκατ. ευρώ έναντι 553,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013 λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών των καυσίμων καθώς οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων του Ομίλου κινήθηκαν στα επίπεδα του περσινού εννιαμήνου.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου κίνησης ενισχύθηκαν κατά 5,8%, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης μετά την περσινή καθίζηση κινήθηκαν ανοδικά κατά 7,9% ενώ οι βενζίνες ακολούθησαν την πορεία της αγοράς που κατέγραψε απώλειες ύψους 6% περίπου.

Στον συνολικό κύκλο εργασιών του Ομίλου, ποσό 5.48 εκατ. ευρώ προέρχεται από την δραστηριότητα στη Ναυτιλία μέσω της 100% θυγατρικής ΑΡΙΣΤΟΝ Ε.Ε.Π.Ν.

Το μικτό κέρδος του Ομίλου ανήλθε στα 16,18 εκατ. ευρώ έναντι 15,18 εκατ. ευρώ το περσινό εννεάμηνο.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα προ φόρων τόσο ο Όμιλος όσο και η μητρική περιόρισαν τις ζημιές τους με τον Όμιλο να κλείνει στα 2,37 εκατ. ευρώ από 3,2 εκατ. ευρώ το 2013 και την μητρική στα 1,04 εκατ. ευρώ από 1,71 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013. Ανασταλτικός παράγοντας στη περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων, αποτέλεσε η άνοδος του χρηματοοικονομικού κόστος κατά 9,4% σε επίπεδο Ομίλου λόγω της αύξησης των τόκων και προμηθειών των τραπεζών.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ο Όμιλος το εννεάμηνο του 2014 έκλεισε με αρνητικό πρόσημο 2,37 εκατ. ευρώ από ζημιές 3,23 εκατ. ευρώ το 2013. Σημαντικότερη βελτίωση παρουσίασε η Μητρική με τις ζημιές μετά από φόρους να κλείνουν στα 1,04 εκατ. ευρώ από 1,74 εκατ. ζημιές την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η σταδιακή ανάκαμψη που συντελείται από την αρχή του χρόνου με την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου και τον περιορισμό του ζημιογόνου αποτελέσματος συνεχίσθηκε και το τρίτο τρίμηνο της χρήσης αποτυπώνοντας τη συντονισμένη προσπάθεια του Ομίλου προς την αύξηση των εσόδων με διεύρυνση του δικτύου πρατηρίων με πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής, περιορισμού του κόστους λειτουργίας και εξοικονόμησης πόρων χωρίς καμία έκπτωση στην άριστη παροχή προιόντων και υπηρεσιών στο τελικό καταναλωτή.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 εξελίσσεται εξίσου ενθαρρυντικά με το πετρέλαιο θέρμανσης από την έναρξη της περιόδου πώλησης τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα να κινείται υψηλότερα κατά 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα καλύτερο κλείσιμο όλης της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v