Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Παράταση 15 ημερών για τους ιδιώτες που θέλουν Gaming Hall

Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν Gaming Hall του ΟΠΑΠ εντός του οποίου θα λειτουργούν τα VLTs. Περισσότερες από 4.000 αιτήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να μισθώσουν χώρους.

ΟΠΑΠ: Παράταση 15 ημερών για τους ιδιώτες που θέλουν Gaming Hall

Παράταση έδωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες (ή πράκτορες του οργανισμού που δεν είχαν συμμετάσχει στην πρώτη φάση) για λειτουργία Gaming Hall, των νέων αιθουσών που θα φιλοξενούν VLTs. Παράλληλα, με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά και η διαδικασία επιλογής των χώρων όπου θα λειτουργήσουν τα 660 Gaming Halls (που θα ονομάζονται Play ΟΠΑΠ) καθώς ήδη έχουν κατατεθεί 4.000 αιτήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων ανά την Ελλάδα.

Η αρχική προθεσμία για τους ιδιώτες έληξε χθες με στελέχη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών να υποστηρίζουν πως η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η 15νθήμερη παράταση συνδέεται με τη μεγάλη προσέλευση υποψηφίων οι οποίοι προσέρχονται στα γραφεία του ΟΠΑΠ στη Λεωφόρο Κηφισού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στις εκατοντάδες αιτήσεις ιδιωτών περιλαμβάνονται και πολλές από υφιστάμενους ιδιοκτήτες πρακτορείων οι οποίοι δεν μετείχαν στην αρχική διαδικασία και ο ΟΠΑΠ τους έδωσε αυτήν την επιπλέον δυνατότητα επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους στο εγχείρημα των VLTs.

Αρκετοί από τους πλέον των 500 ιδιοκτήτες πρακτορείων που συμμετείχαν στην αρχική διαδικασία και κατέθεσαν μέχρι τα τέλη του 2014 τη σχετική αίτηση στον ΟΠΑΠ βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης. Οι ιδιώτες καλούνται τώρα να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου προκειμένου στη συνέχεια να αξιολογηθούν με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να ανοίγει παράθυρο για τους πράκτορες. Στη νέα φάση, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και όσοι ιδιοκτήτες πρακτορείων δεν μετείχαν στην αρχική διαδικασία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που υπάρχει στον ειδικό διαδικτυακό τόπο όπου παρέχεται και όλο το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία. Ο ΟΠΑΠ εφαρμόζοντας τις διεθνείς πρακτικές και όλα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία έχει βάλει σαφείς προϋποθέσεις στους υποψήφιους συνεργάτες. Προβλέπεται, για παράδειγμα, πως από τους αιτούντες που πληρούν τους όρους της παρούσας θα προτιμηθούν όσοι έχουν στην κυριότητά τους ακίνητο ή διατηρούν μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου κατάλληλου για τη λειτουργία καταστήματος VLTs.

Τα οφέλη

Στην αγορά τυχερών παιχνιδιών θεωρούν πως τα οφέλη από την ανάπτυξη των VLTs θα είναι πολλά και για την ελληνική οικονομία, αφού αναμένονται επιπλέον φορολογικά έσοδα για το κράτος (ήδη το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα). Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου (σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες, ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα εκτιμάται ετησίως στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, με παράλληλη τόνωση της τοπικής αγοράς ακινήτων και του κατασκευαστικού κλάδου.

Με βάση τη σημερινή νομοθεσία, το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο κράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο φορολογούμενο στην Ελλάδα καθώς πέραν των εταιρικών φόρων και βάσει της συμφωνίας αποκρατικοποίησης καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο επιπλέον το 30% των μεικτών εσόδων του. Μόνο για το 2014 κατέβαλε ποσό άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v