Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Παράταση προθεσμίας για χρηματοδοτήσεις JESSICA

Η νέα προθεσμία ορίσθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα JESSICA είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εθνική: Παράταση προθεσμίας για χρηματοδοτήσεις JESSICA

Η Εθνική Τράπεζα, υπό την ιδιότητά της ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) για τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA (Κοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές), ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ως νέα προθεσμία χορήγησης των πόρων του ΤΑΑ προς τα χρηματοδοτούμενα έργα ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2015 (Άρθρο 7: Προθεσμίες Υλοποίησης της από Μάιο 2012 Πρόσκλησης του ΤΑΑ για τη χρηματοδότηση έργων).

Το JESSICA είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) και υλοποιείται στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της ΕΤΕπ με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αποσκοπεί στην στήριξη επενδύσεων σε βιώσιμα έργα αστικής ανάπτυξης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το JESSICA αποτελεί μία νέα προσέγγιση σε σχέση με τα μέχρι σήμερα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης καθόσον αφορά επιστρεπτέα χρηματοδότηση (δάνειο), με προνομιακούς όρους επιτοκίου και διάρκειας αποπληρωμής, αντί επιχορήγησης, αναφέρει η Εθνική σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v