Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούμπας: Μηδενική επίπτωση στα μεγέθη λόγω της αποχώρησης από Κάπα

Η εισηγμένη αποφάσισε την ρευστοποίηση της συνολικής συμμετοχής της, ήτοι ποσοστό 15% της Κάπα Δυναμική για την πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.

Κούμπας: Μηδενική επίπτωση στα μεγέθη λόγω της αποχώρησης από Κάπα

Διευκρινίσεις αναφορικά με την πώληση του μεριδίου που κατείχε στην Κάπα Δυναμική παρείχε η Κούμπας μετά από ερώτηση της Ε.Κ.

Αναλυτικότερα σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αναφορικά με την από 27/2/2015 απόφαση της Έκτακτής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», όπου:

«Οι παριστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό 100%, ήτοι μέτοχοι κάτοχοι 10.532.490 μετοχών παρείχαν την άδειά τους για την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης λόγω πωλήσεως 26.700 μετοχών εκδόσεως της εταιρείας «Κάπα ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και κυριότητας της Εταιρείας, προς την εταιρεία «ΚΑΠΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», έναντι συνολικού τιμήματος ποσού ευρώ ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων (1.200.000 €), η οποία εμπίπτει στις διατάξεις του α. 23α του Κ.Ν. 2190/1920»

Η εταιρεία «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Η εταιρεία αποφάσισε την ρευστοποίηση της συνολικής συμμέτοχης της, ήτοι ποσοστό συμμέτοχης 15% (26.700 μετοχών) της εταιρείας «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.» για την πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.

Η επίπτωση που θα έχει η ως άνω πώληση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα είναι μηδενική καθώς δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της λογιστικής αξίας και της αξίας πώλησης των 26.700 μετοχών της εταιρείας «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.»

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΚΑΠΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.» συμμετέχει με ποσοστό 50% η κα. Αλεξάνδρα Κούμπα, κόρη του κύριου μετόχου και Προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» κ. Γεώργιου Κούμπα.

Η κα. Αλεξάνδρα Κούμπα συμμετέχει ήδη με ποσοστό 24,5% στην εταιρεία «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.» Επίσης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΚΑΠΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.» συμμετέχει και η κα. Υπατία Κωνσταντινίδου με 50%, η οποία συμμετέχει ήδη με ποσοστό 35% στην εταιρεία «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.»

Το τίμημα μεταβίβασης 1.200.000 € των 26.700 μετοχών θα καταβληθεί από την αγοράστρια εταιρεία «ΚΑΠΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.», στην εταιρεία «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» έως την 15/04/2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v